Mens vi venter på Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1 er officielt lanceret, men det er endnu ikke alle med en Windows Phone 8, der har fået opdateringen. Men der er masser at glæde sig til, og her kommer en kort oversigt over nogle af de nyheder, som Windows Phone 8.1 giver din smartphone.

Cortana, en personlig assistent på din smartphone

Microsoft kalder selv Cortana for den mest personlige smartphoneassistent, og sammenligner den naturligvis med Siri fra iPhone og Androids stemmestyring.

Blandt andet skulle Cortana hjælpe dig med at huske vigtige begivenheder i dit liv, minde dig om at købe gave til fødselsdagen, og sikre at du ikke glemme din bryllupsdag. Cortana skulle også lære dig at kende, og blandt andet dukke op og fortælle dig, hvis trafikken har ændret sig, så du skal køre en anden vej. På samme måde har den også styr på at du skal ud og rejse, og minder dig om, hvad tid du skal tage hjemmefra, om dit fly er forsinket eller til tiden, om de trafikale forhold har ændret sig, og meget mere. Cortana er desværre ikke tilgængelig i Danmark endnu, men vi håber at det sker hurtigst muligt.

  

Avancerede fotofunktioner

Også på fotosiden lover Microsoft at der kommer guf til brugerne i opdateringen. Blandt andet indfører Windows Phone 8.1 en såkaldt ‘burst mode’, som betyder, at din smartphone tager flere billeder i træk når du tager et billede, hvorefter du så selv kan vælge det bedste billede ud. En spændende funktion som vi dog længe har set på andre smartphones. Men nu også på vores Windows Phone, og det glæder os.

Billeder optaget på den nye Windows Phone 8.1 bliver automatisk organiseret efter dato, placering og aktivitet. Så det bliver ekstra let at finde netop det billede, du tog af din datter den dag på stranden.

Nyt tastatur

Nej ikke helt, standard tastaturet findes stadig, men nu kommer der Word Flow Keyboard, hvilket betyder, at du kan ‘tegne’ ord på tastaturet, og så forudsiger din smartphone automatisk hvad du vil skrive. Igen en smart funktion, som vi også længe har set på blandt andet Android, dejligt at den nu også findes på Windows Phone.

Der er rigtig mange nyheder i Windows Phone 8.1, og generelt har Windows Phone udviklet sig til at være et meget imponerede operativsystem til din smartphone. Her på redaktionen glæder vi os meget til at teste det, og fortælle dig meget mere om det.

Du kan læse mere om Windows Phone 8.1 her.

 

 Links

Microsoft US: www.microsoft.com

Microsoft DK: www.microsoft.dk

Windows Phone: http://www.windowsphone.com/en-us

 

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.