Microsoft har ikke lukket døren for virtual reality

Mens Sony og Valve er i gang med at udvikle deres VR-headsets til spilmarkedet, tøver Microsoft. Hvorfor?

holo lens

Da Microsoft annoncerede Windows 10 den 21. januar, begejstrede softwareproducenten os med en afsløring, HoloLens. Headsettet bød på en fremtid med augmentet reality, hvor vi kunne styre computere og spil med håndbevægelser, mens vi slap for, at den virtuelle verden var låst fast indenfor skærmens rammer. Microsofts WOW-faktor røg gennem taget.

Så annoncerede Valve og HTC deres virtual reality headset, Vive. Kort efter demonstrerede Sony deres VR-headset, Project Morpheus. Tilbage i støvet stod Microsoft, mens horderne af teknologinørder forsvandt over til Valve/HTC og Sony. Augmentet reality begyndte at virke en smule forældet i forhold til virtual reality- potentialet. Vil Microsoft samle handsken op og deltage i VR-kapløbet?

Nej, ikke foreløbig. I et interview med Eurogamer fortæller Xbox-chefen, Phil Spencer, at han er imponeret over de VR-oplevelser, som Sony og Valve/HTC har præsenteret, men han føler ikke, at teknologien helt er på plads endnu. Med andre ord, Microsoft ønsker ikke at satse på en teknologi, der ikke har bevist sit værd og kvalitet endnu. Phil Spencer mener dog ikke, at HoloLens er udelukket fra VR-kapløbet på længere sigt.

holo lens

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?