Microsoft køber stort ind i Sverige

Denne gang er det Minecraft der blev en del af Microsoftfamilien

Microsoft har atter været på stort indkøb for at styrke Xbox-platformen i kampen mod Sony PlayStation og Nintendo Wii U. I en pressemeddelelse annoncerer Microsoft, at man har købt det svenske spiludviklingsfirma, Mojang, for den nette sum af $ 2,5 milliarder. Et forholdsvist beskedent beløb, da den amerikanske gigant købte Skype for $ 8,5 milliarder i 2011. Men hvordan kan et svensk spilfirma være så mange penge værd?

Microsoft har ikke købt en hvilken som helst spilfranchise – de har købt Minecraftfranchisen. Minecraft er et yderst populært byggespil, hvor du kan bygge verdener baseret på det, der kan beskrives som virtuelle Legoklodser. Minecraft er blevet downloadet mere end 100 millioner gange siden lanceringen i  2009 – alene på pc. Spillet er desuden det mest populære på Xbox Live, og Microsoft udtaler, at der er blevet brugt mere end 200 milliarder timer på spillet, siden det udkom på Microsofts onlinetjeneste for to år siden.

Microsoft beretter, at de vil fortsætte franchise på alle nuværende platforme, der indebærer PlayStation, PC, iOS og Android. Den amerikanske gigant er så sikker på sin investering, at man udtaler, at købsprisen på $ 2,5 milliarder har tjent sig selv ind, inden regnskabsåret for 2015 udløber.