Microsoft Surface Hub kommer til Danmark

Nu er det ikke længere kun små tablets der kan kalde sig for Microsoft Surface. Den nye Microsoft Surface Hub er en kæmpestor Windows-10 baseret skærm beregnet til mødelokaler

Microsoft surface hub

Microsoft Surface Hub er en stor Windows 10-baseret touchskærm, der findes i 55” og 84”, og den er designet til at optimere mødeaktiviteter og samarbejdsprocesser. Skærmen har de samme muligheder som en Windows 10-enhed har, og så er den udstyret med en specieldesignet brugerflade, der er udviklet til at fungere i mødelokaler og andre fællesarealer.

“I rigtig mange virksomheder, for eksempel vores egen, er effektivt samarbejde, videndeling, problemløsning og udvikling helt centralt for virksomhedens produktivitet og succes. Men i takt med at vi alle sammen bliver mere mobile og samarbejder med kollegaer på tværs af landegrænser, bliver det en stadig større udfordring at sikre effektivt, fleksibelt og værdifuldt samarbejde,” siger Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i en pressemeddelelse.

Surface Hub leveres med specialdesignede Office-programmer, så mødedeltagere kan brainstorme og tage noter direkte på skærmen i OneNote. Samtidig kan kollegaer, der ikke er på kontoret, være med i mødet på lige fod med resten af deltagerne via integrationen med Skype for Business, ligesom alle mødedeltagere kan dele indhold til skærmen direkte fra deres laptop, tablet og smartphone. Alle noter bliver let delt via OneNote til alle mødedeltagerne efter mødet.

Samme brugerflade på tværs af enheder med Windows 10

Da Surface Hub er baseret på Windows 10, har mødedeltagere mulighed for at inddrage eksisterende forretningsapplikationer i deres møder, ligesom man kan installere universal apps til Windows på enheden, herunder Word, Excel og PowerPoint. Universal apps er en ny tilgang til apps i Windows 10, der basalt set betyder, at en given app er den samme på tværs af alle brugerens enheder, f.eks. laptop og smartphone, men tilpasser udseende og funktionalitet til skærmstørrelsen. Microsoft har desuden udviklet særlige versioner af Skype for Business og OneNote, som er optimeret til Surface Hub.

Skærmen i Surface Hub er designet til interaktion via touch- og pen-input, og kan registrere multitouch-input via 100 punkter og input fra op til tre penne på samme tid. Surface Hub er udstyret med to 1080p videokameraer og fire mikrofoner, der registrerer lyd og tilpasser sig retningen af lydkilden for at reducere baggrundsstøj under videokonferencer. Surface Hub har indbygget Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC og en række eksterne porte, så man nemt kan forbinde andre enheder til skærmen enten via kablet eller trådløs forbindelse.

Enheden vil løbende blive opdateret via Windows Update for Business, så virksomhederne altid er sikret de seneste innovationer og sikkerhedsopdateringer.

Surface Hub i Danmark

Surface Hub findes i to konfigurationer – Surface Hub 55” med Intel Core i5-processor og Intel HD 4600-grafik og Surface Hub 84” med Intel Core i7-processor og Nvidia Quadro K2200-grafik.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?