Mobil ekstern skærm til din computer

Den nye mobile skærm fra AOC sikrer dig, at du let kan have en ekstern skærm med. Skærmen er let, giver et flot billede og skifter automatisk mellem høj- og tværformat

AOC E1659FWU

Fra tid til anden er det rart med en ekstra skærm til din laptop. Måske skal du vise en præsentation til et møde, eller måske skal du arbejde på din laptop og har brug for mere skærmplads end den de fleste bærbare computere tilbyder.

De fleste af os lever med enten at nøjes med den plads, vi har til rådighed på laptoppens skærm, vi slæber en almindelig ekstra skærm med os, eller vi låner os frem til en skærm, når behovet opstår.

En meget lettere metode er at bruge den nye skærm fra AOC, den vejer ikke ret meget, den transporteres let i et medfølgende sleeve, det kræver ikke nogen strømforsyning, og den forbindes med din computer via usb-porten.

Den virker men …

Da vi skulle installere skærmen var vores første tanke, at det da ikke burde være specielt kompliceret, men vi valgte alligevel at læse manualen, og der fik vi en hurtig introduktion til Engrish.

Den første sætning vi mødte lød således: ”To make sure all funktion be workable, DO Install DisplayLink driver to your laptops with using CD-Manual,” og den næste lød: ”NOTICE: Auto-pivot funktion an work when only installing driver from CD-Manual.”

Heldigvis var det meste af manualen i store billeder, så vi behøvede ikke læse teksten (selvom vi gjorde det, et godt grin kan man jo altid bruges).

Så vi startede med at starte programmet, der følger med på cd, lidt ad omveje fandt vi så programmet der installerede de nødvendige drivere, og da det så var installeret, skulle vores computer genstartes. Men efter en genstart virkede AOC-skærmen ikke. Da vi koblede den fra igen, blev vi igen bedt om at genstarte.

Normalt er vi ikke specielt autoritetstro, men vi valgte at følge anvisningerne og genstarte vores laptop igen, og nu var heldet med os. Da vi forbandt vores laptop med AOC-skærmen, kom der billede på, og vores første indtryk, som holdt testen igennem var, at det var alt besværet værd. Billedet stod flot og klart og umiddelbart virkede skærmen dejlig responsiv.Vi kunne dog ret hurtigt konstatere, at skærmens betragtningsvinkel var ret dårlig. Så folk der skal kigge på skærmen skal placere sig præcist foran skærmen, kig på skærmen i en for spids vinkel, og det er svært at se, hvad der sker på skærmen.

Høj- og tværformat helt automatisk

Vi måtte også lige kippe med hatten over den indbyggede funktion, der automatisk drejer skærmen alt efter, hvordan den orienteres. Stil skærmen på højtkant og billedet ændres med det samme til højformat.

I langt de fleste tilfælde fungerede det perfekt. Vi oplevede et par enkelte gange, at både hovedskærmen og AOC-skærmen skiftede format når vi stillede skærmen til højformat, men det afhang af, hvilket program vi forsøgte at afvikle på AOC-skærmen. Så det tilskrev vi, at det bare ikke var muligt at afvikle de pågældende program i højformat, så det lod vi ikke komme skærmen til last.Vi afviklede vores to testprogrammer på skærmen, dels monitorTest fra Flatplanels , dels MonitorTest fra PassMark Software. I begge tilfælde kiggede vi efter, om skærmen havde en fornuftig responstid, om farverne var ægte og uden forurening. Vi kiggede også efter om der var skygger eller trailing, hvilket ville betyde dårlige billeder ved ting i bevægelse.

Alt i alt en god skærm

Begge test gav rigtig flotte resultater. Gode rene billeder stort set uden forurening. Der var kun minimale skygger og ganske lidt trailing.

Skærmen er, ganske som forventet, ikke specielt hurtig. Den fungerer fint som monitor, der skal dele billeder, præsentationer og endda film, men det er ikke en skærm, du skal forvente at bruge til at spille spil på. Det kan skærmen ikke håndtere ordentligt.

Men overordnet set er den en fortrinlig ekstra skærm at tage med, den får mange point for at være let og transportabel, og ikke mindst kun kræve et usb-kabel for både at give strøm og signal.

AOC kan og bør gøre lidt mere ud af installationen, og også deres manualer. Vi har før set produkter fra dem, hvor netop disse to ting er det, der halter voldsomt, og vi håber at de med tiden finder ud af at få rettet op her. For det klæder ikke et ellers godt produkt med dårlig dokumentation eller setup-procedure.Produktinformation

Produktnavn: AOC E1659FWU (USB 3.0 Monitor)
Producent: AOC
Skærstørrelse: 15,6”
Pixel pitch: o,252 x 0,252 mm
Lysstyrke: 220 cd/m2
Kontrastforhold: 500:1
Responstid: 8 ms
Betragtningsvinkel: 90/50
Farvemængde: 262K
Input-signal: Usb 3.0
Strømforbrug: 8W (max), i standby < 1W
Kan bruges til: Pc og Mac
Dimensioner: 232,7 x 371,9 x 22,9 mm
Vægt: 1,2 kg
Pris: Set til 1.000 kroner inkl.moms
Mere information hos AOC

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%Tech-Test-wide-RGB-silver_small

Vi er overordnet set ret glade for denne skærm. Den gør præcist, hvad den lover, auto-pivot-funktionen virker fortrinligt og skærmbilledet står fint og skarpt. Vi er lidt frustrerede over installationen, og kunne godt have ønsket os en lidt hurtigere skærm. Men til prisen er det faktisk en fortrinlig ekstra-skærm at tage med.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.