Motorola bliver en del af Lenovo

I går blev Lenovos opkøb af Motorola gennemført, og de er nu verdens 3. største smartphoneproducent

Motorola Lenovo

I går blev det så endelig annonceret, at Lenovos opkøb af Motorola Mobility er en realitet. Erhvervelsen af Motorola-brandet og Motorolas portefølje af innovative smartphones, såsom Moto X, Moto G, Moto E og DROIDTM–serien samt Motorolas fremtidige produktplaner (inklusive Moto 360-uret), placerer Lenovo som verdens tredjestørste smartphoneproducent.

Ifølge en pressemeddelse kommer Lenovo til at drive Motorola som et 100% ejet datterselskab, hvis hovedkontor fortsat vil ligge i Chicago. Med afslutningen af aftalen byder Lenovo velkommen til en forretning med tæt på 3.500 ansatte i hele verden – hvoraf cirka 2.800 arbejder i USA – som alle er med til at designe, udvikle, sælge og understøtte Motorolas produkter.

Lenovo har en lang historie bag sig om vækst gennem opkøb, blandt andet af IBMs pc-afdeling og ikke mindst tyske MEDION. Opkøbet af Motorola Mobility ses i branchen som en naturlig forlængelse af den vækststrategi, som Lenovo har haft gennem flere år, og det bliver næppe det sidste opkøb, vi ser denne it-gigant gennemføre.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.