MWC: Nye smartphones fra Microsoft

De to nye smartphones fra Microsoft, Lumia 640 og Lumia 640 XL, gør det muligt at arbejde effektivt, uanset hvor man befinder sig. Desuden er de begge klar til at blive opgraderet til Windows 10, når denne software lanceres senere i år

Microsoft Lumia 640

Med Lumia 640 og Lumia 640 XL har Microsoft formået at præsentere nogle innovative smartphone-løsninger i forskellige prisklasser. Begge produkter kommer med Microsofts tjenester og giver mulighed for, at man selv kan vælge skærmstørrelsen og kameraets formåen. Lumia 640 og Lumia 640 XL er et godt valg for personer, der vil have en smartphone, der gør dem produktive, uanset hvor de er, og som samtidig vil have kvalitet til en rimelig pris. Med funktionaliteten i disse nye smartphones er det muligt:

  • At arbejde med forskellige Office-dokumenter hurtigt og nemt, eller surfe, spille og anvende apps via 1 GB RAM samt den kraftfulde Qualcomm ® Snapdragon ™ processor med 1.2 GHZ quadcore.
  • At nyde billeder og film på et skarpt HD-display – enten på Lumia 640´s 5” skærm eller på Lumia 640 XL´s 5,7” skærm.
  • At arbejde igennem uden at bekymre sig om batteritiden. Begge smartphones har en stor batterikapacitet med 2500 mAH i Lumia 640 og 3000 mAH i Lumia 640 XL.
  • At tage billeder med en stor detaljerigdom selv under dårlige lysforhold. Hovedkameraet på Lumia 640 er på 8MP, mens Lumia 640 XL kommer med både 13 MP og Zeiss-optik. Begge produkter har Lumia Camera software, LED-blitz og et frontvendt kamera, der er som skabt til Skype-samtaler.
  • At få glæde af Windows Phone 8.1 og den nye Lumia Denim-opdatering, der blandt andet indeholder LiveFolders, one-swipe Action Center samt ikke mindst Word Flow, verdens hurtigste metode til at skrive mail og SMS. Dog er det endnu kun tilgængeligt på engelsk. Derudover er både Lumia 640 og Lumia 640 XL helt klar til at blive opgraderet til Windows 10, når det bliver tilgængeligt til de to smartphones senere i år.
  • At få det bedste fra to verdener med LTE tilgængeligt på versionerne med dual-SIM for første gang. Derudover kommer alle dual-SIM modeller med Smart Dual SIM for at sikre, at brugeren aldrig misser en samtale.

Brugere, der vælger Lumia 640 og Lumia 640 XL, får også mulighed for at prøve nye Windows 10-features og innovation gennem Windows Insider Program. Men lige så vigtigt bliver det muligt at opgradere til den nye software, når den lanceres senere i år. Nogle nøglefunktioner og forbedringer der kan mærkes i Windows 10, er de nye universal-apps som eksempelvis Office, Mail, Calendar og Photos, som ser ud, som de gjorde før, og fungerer på samme forbedrede måde uanset smartphone. Samtidig er messaging fra Skype og andre apps integrerede i beskedfunktionen og surf-oplevelsen er helt sublim takket være den nye Project Spartan-browser.

Lumia 640 og Lumia 640 XL kommer inklusiv et års abonnement på Office 365 Personal, som indeholder komplette versioner af Office-suiten til smartphonen samt til én PC/Mac og én tablet. Abonnementet inkluderer også 1TB fri cloud-hukommelse via OneDrive samt 60 minutters Skype Worldwide-samtale hver måned.

Lumia 640 er tilgængelig i Danmark fra den 16. april, og kommer i farverne glossy cyan, orange, og hvid samt også i en mat sort version. Lumia 640 XL bliver tilgængelig i slutningen af april og kommer i mat cyan, orange og sort samt i både mat og glossy hvid. Den anbefalede pris for Lumia 640 er 1299 DKK, og den anbefalede pris for Lumia 640 XL er 1899 DKK. I første omgang kommer begge produkter til Skandinavien som single-SIM LTE.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?