Nexus 5X – gammel vin på ny flaske

13MP kamera, fingeraftryksscanner og nyeste version af Android er hvad Nexus 5X byder på

lg nexus 5x

Den er ventet i spænding – den nye Google-smartphone, og i dag lancerede LG den så for skandinaviske journalister i Stockholm, og der var ingen tvivl om, at repræsentanterne fra LG var begejstrede for den nye smartphone.

De mente selv, at  mobilen har potentiale til at blive en nr. 1 bestseller, for den skulle være udstyret med alt det bedste som Android kan tilbyde.

Udover et 13MP kamera på bagsiden og et 8MP selfie-kamera på forsiden, er den udstyret med en fingeraftryksscanner lige under kameralinsen, som kan bruges til at låse og åbne for mobilen, og begrænse adgang til bestemte apps. Den har også en ny batteribesparende funktion, Dose, der sætter alle programmer på pause, hvis mobilen ikke bruges i en længere periode.

Den 5,2″ store smartphone har også fået funktionen “Tap on Now”, som skulle kunne sende informationer fra f.eks. en sms-besked til Google og din kalender.

Endelig er mobilen udstyret med en hexacore Qualcomm processor og enten 16 eller 32GB hukommelse. Prisen bliver på hhv. 479 og 529 Euros, og kommer på gaden til november.

Set før

Problemet er blot, at vi har set det meste før. Fingeraftryksscanneren er kendt fra flere forskellige smartphones, ultra-strømbesparende funktioner er heller ikke nyt, og kameraet er heller ikke unikt i forhold til andre high-end smartphones.

Da vi fik lov til at lege lidt med mobilen, var der da også flere ting der undrede os. Vi kunne ikke umiddelbart finde ud af at bruge Tap on Now, og der var ikke nogle indstillingsmuligheder i kameraet. Der var et par faste indstillinger vi kunne bruge, og dem måtte vi så lade os nøjes med.

Som smartphone var den nydelig og fin, og Android 6.0 ser rigtig lovende ud – men vi er meget skeptiske overfor, om mobilen faktisk er så meget en nyskabelse som LG og Google gerne selv vil gøre den til.

Vi glæder os til at få den til test, og måske der finde ud af, at den faktisk er langt bedre end vi umiddelbart synes.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?