Nintendo: Ingen NX på dette års E3

Topchefen gentager sine tidligere udtalelser; E3-spilmessen vil ikke afsløre nye detaljer om firmaets næste spilkonsol, men det interessante ligger i detaljen

Nintendo NX

Fans og gamere verden over blev forbavset over Nintendos topchef, Satoru Iwata, da han den 17. marts i år i korte vendinger afslørede, at den japanske spilgigant arbejde på en ny spilkonsol. Siden da har gaming-verdenen hungret efter flere nyheder om konsollen, men Kotaku har citeret Nintendo-bossen for at sige under en investorkonference, at NX ikke er et emne på dette års E3-spilmesse i Los Angeles, hvor spilproducenter normalt afslører deres kommende produkter. Samtidig fortæller Iwata, at NX ikke er en simpel afløser for 3DS eller Wii U, da der er tale om et helt nyt koncept.

Nintendo vil først afsløre detaljer om NX i 2016, men interessant er det alligevel, at konsolproducenten ikke ser NX som en afløser for den fallerede Wii U og 3DS. Hvorvidt NX er kompatibel med Nintendos nuværende generation af konsoller, kunne være en mulighed, eftersom firmaet har indgået en samarbejdsaftale med det japanske mobilselskab, DeNa, hvilket tyder på, at Nintendo kommitter sig til mobilmarkedet i større grad end tidligere. Dermed er vejen banet for et mobilt sammenspil mellem den stationære konsol og mobile platforme.

Kommentar til artiklen?