Nu kan du røre ved hologrammer

Japanske forskere har formået at udvikle interaktive lasere som du kan røre og mærke – de kan bane vejen for hologrammer du fysisk kan interagere med

hologrammer

Det er en laser fra Digital Nature Group, der bliver brugt til at lave 3D-hologrammer, men hvor den før kun måtte bruges under kontrollerede omstændigheder, er den nu blevet vurderet til at være sikker nok til at blive brugt i høj opløsning og til interaktiv brug.

De hologrammer, der bliver fremstillet med denne laser, bliver fremstillet af små punkter af lys, der bliver kaldt for voxels. Hologrammerne ioniserer luften rundt om dem, og kan bruges til at lave 3D-repræsentationer ud af en serie af 2D-billeder.

hologram interface

Ideen om hologrammer vi kan røre ved og manipulere er ikke ny, vi har set det mange gange i Sci-Fi film og serier så som Star Trek, men nu er de åbenbart ved at blive en realitet.

 

Nu er de japanske forskere så i gang med at lave et interaktivt holografisk interface til at afspille hologrammer, så hologrammer kan afspilles i stil med de hologrammer, vi så i Star Wars.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?