Ny app skal beskytte dine øjne

Safety Screen er en ny app fra Samsung, der sikrer at du holder mobilen i i den rigtige afstand til øjnene for at undgå tørre og trætte øjne

safety screen

Den nye app er primært rettet mod børn, der har en tendens til at holde deres smartphone alt for tæt på øjnene. App’en, der kan hentes gratis på Google Play, kører i baggrunden på mobilen, og ved hjælp af avanceret software til ansigtsgenkendelse, så slukker den for skærmen – når den først har leveret en venlig animation – hvis mobilen holdes for tæt op til øjet.

Skærmen låses først op igen, når enheden som minimum holdes i den anbefalede sikkerhedsafstand.

Der er ifølge Vision Council en stigning i tilfælde af nærsynethed, som forskerne mener skyldes en blanding af genetiske og miljømæssige faktorer. Blandt de miljømæssige faktorer medregnes blandt andet for kort afstand til digitale enheder samt en faldende eksponering for naturligt lys gennem udendørsaktiviteter. Børns øjne kan også blive trætte af langvarig brug af eksempelvis smartphones og tablets.

”Som en af verdens førende forbrugerelektronikvirksomheder, har vi ikke kun ansvar for at bidrage med meningsfuld teknologi, men også et ansvar for, hvordan denne teknologi bruges. Mange børn bruger mere af deres tid på mobiltelefoner og tablets, og vi har brug for at finde smarte løsninger, der sikrer dem en god, sikker og skånsom oplevelse. Denne app, som beskytter børns øjne gennem ansigtsgenkendelse, synes jeg er et godt eksempel på dette,” fortæller Adam Fors, nordisk marketingchef hos Samsung.

App’en Safety Screen er udviklet i samarbejde med Leo Burnett MENA med henblik på at skabe innovative løsninger, der kan hjælpe brugerne i deres hverdag.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2843 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart