Ny monitor til både PC og konsoller

BenQ lancerer en skærm til konkurrencebevidste gamere, der bruger mange timer på at kæmpe mod andre

BenQ

Taiwanske BenQ er nu klar med den nye 27-tommers monitor, RL2755HM, til konsol- og pc-spil. I en pressemeddelelse fortæller hardwareproducenten, at i modsætning til markedets andre monitorer er den nye skærm udviklet specielt til at skabe den ultimative spiloplevelse for både konsol- og pc-gamere. BenQ kombinerer det bedste fra begge verdener i denne skærm, der er udstyret med alle de kendte teknologier som Motion Blur Reduction og Black eQualizer. Resultatet er en hidtil uset skarphed, præcision og realistisk farvegengivelse – samtidig med, at Low Blue Light og Flicker-free beskytter mod træthed og hovedpine.

Skærmen har en reaktionstid på 1 ms (gray-to-gray), hvilket sikrer en lynhurtig og flydende spiloplevelse i selv de mest krævende spil. Fjenderne kan heller ikke længere skjule sig i mørke omgivelser. Black eQualizer-teknologien, som BenQ selv har udviklet, gør det lettere at se, hvad der gemmer sig i scenens mørke områder – uden at overeksponere de steder, der allerede er synlige.

BenQ har fået hjælp fra professionelle gamere for at sikre, at RL2755HM opfylder de professionelles behov, så farver og nuancer gengives nøjagtigt. BenQ fortæller desuden, at spillegenden, Justin ”JWong” Wong, fra EvilGeniuses har været med til at udvikle et såkaldt Fighting Mode til skærmen, der med særlige muligheder for indstilling af farvekalibrering giver en ekstra fordel i actionspil. Der er også mulighed for at vælge mellem 20 forskellige niveauer for Color Vibrance i skærmens menu, så det passer til brugerens spillestil og gameplay.

Lange spil-sessioner med mange timer foran skærmen kan være anstrengende for øjnene, men RL2755HM er udstyret med BenQ’s Low Blue Light-teknologi. Teknologien hjælper til at minimere det blåspektrede lys, der udsendes fra almindelige computerskærme og som kan være skadeligt for øjnene og ødelægge ens søvnrytme. Ved at lade gamere vælge mellem forskellige lave niveauer for det blå lys, beskyttes deres øjne og træthed og hovedpine undgås, lyder løftet fra BenQ.

Skærmen har også Flicker-free teknologi, der giver større komfort og bedre koncentration ved at skabe et roligt billede uden flimmer, uanset lysstyrken.

Skærmen har to HDMI-porte, således at to spilkonsoller eller andre HDMI-enheder kan tilsluttes samtidig uden at skifte rundt på kablerne.

RL2755HM kommer på gaden verden over i februar 2015 til en pris på 2350 kr.

About Lars Bennetzen 3893 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?