Ny router fra D-Link skal pynte i stuen

Hvid og cylindrisk ac-router fra D-Link skal tåle at blive vist frem

Netværksgiganten D-Link har lige sendt en ny ac-router på gaden, DIR-818LW, der er en trådløs dual band gigabit router, og som D-Link selv siger er den også en Cloud Router.

Routeren kombinerer den nye 802.11ac-standard med dual-band-teknikken, og giver i teorien trådløse hastigheder på op til 750 Mbps og en større udbredelse af det trådløse netværk. Som alle dual-band routere kan den gøre brug af de to licensfri frekvensbånd 2,4 GHz og 5 GHz. Samtidig kan du oprette et specielt gæstenetværk, så husets besøgende ikke behøver at skulle logge på dit almindelige netværk. Der er jo ingen grund til at alle får adgang til dine delte ressourcer på nettet, vel?

DIR818LW er forsynet med fire gigabit ethernet-porte, så du kan tilslutte computere, netværksdiske, printere og lignende ad denne vej.

D-Link selv mener, at der ikke er nogen grund til at gemme denne router væk. De fleste routere ender med at blive gemt godt væk, da designet langt fra er noget, der passer ind i en dagligstue. Men med denne router mener D-Link, at designet er så pænt, at der er god grund til at placere den synligt for alle.

Der hører gratis app med til routeren, ‘mydlink Lite’, og med den kan du se hvilke websider, du har besøgt, blokere brugere, bede om en sms hvis uautoriserede folk logger på din router og meget mere.

Endelig er routeren forsynet med en usb-port, så du kan tilslutte en ekstern harddisk og forvandle den til en netværksdisk.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.