Ny sikkerhedsløsning fra Kaspersky Lab værner om dit privatliv

Den nyeste version af flagskibsproduktet Kaspersky Internet Security – Multi-Device fra den russiske sikkerhedsvirksomhed Kaspersky Lab er udviklet med særligt fokus på at beskytte internetbrugernes privatliv på nettet

Kaspersky

Ifølge Kaspersky Labs Consumer IT Security Risks Survey 2015 er antallet af internetbrugere, som er bekymrede for deres privatliv på nettet, steget mærkbart i forhold til sidste år. Således svarer 70% (58% i 2014), at de er bekymrede for, at nogen kan skaffe sig adgang til deres personlige filer, mens 61% frygter, at der kan være installeret programmer på deres computer, tablet eller smartphone med det formål at aflure personlige data. Desuden angiver 49%, at de ikke stoler på deres webkamera, der er berygtet for at kunne anvendes til spionage mod dets ejer.

Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2016

For at sikre, at brugerne kan færdes trygt på nettet, er Kaspersky Internet Security – Multi-Device designet til at værne om brugernes privatliv og byder på en række nye features og teknologier, der yder særlig beskyttelse mod bl.a. cookies, uønskede plugins mv.

Private Browsing

Sociale netværk, reklamer og analyseinstitutter efterspørger ofte informationer omkring internetbrugernes onlineaktiviteter, geografiske lokalisering, søgehistorik mv. De får adgang til informationerne via browseren og bruger den bl.a. til at vise målrettede reklamer for de enkelte brugere. Private Browsing fjerner informationerne fra nettrafikken og giver brugeren besked om alle blokerede efterspørgsler via en dedikeret plugin (tilgængelig for Mozilla Firefox, Internet Explorer og Google Chrome). Kaspersky Labs teknologi adskiller sig fra andre browserinkorporerede værktøjer, idet den ikke blot forhindrer, at brugeren bliver identificeret via cookies eller advarer sider om, at den ikke ønsker at transmittere data, der kan spore brugeren – den garanterer, at informationerne aldrig forlader brugerens enhed.

Change Control*

Det er ikke ualmindeligt, at der sniger sig ekstra extensions ind på brugerens enhed i forbindelse med installering af freeware. Ændringerne kan påvirke startskærmen og standardsøgemaskinen i din browser eller installere yderligere uønskede plugins og/eller extensions. Hertil kan netværks- og systemkonfigurationer blive ændret uden brugerens samtykke. Da nogle plugins og extensions indsamler oplysninger om f.eks. brugerens adfærd, kan dette potentielt gribe ind i hans eller hendes privatliv. Change Control* opdager ethvert forsøg på at foretage sådanne ændringer, rapporterer handlingen til brugeren og spørger, hvorvidt den skal tillades eller blokeres.

Privacy Cleaner

Det opdaterede værktøj Privacy Cleaner hjælper med at fjerne alle spor efter brugerens aktiviteter på en Windows-computer, herunder browserhistorik, listen med de sidst åbnede dokumenter mv.

Webcam Protection

Denne feature forhindrer afluring af billeder fra webkameraet og giver brugeren besked, når legitime applikationer får adgang til det. Det er desuden muligt at blokere al adgang til kameraet.

Da trusselsbilledet er under konstant forandring, anbefaler Kaspersky Lab, at brugerne jævnligt opdaterer deres sikkerhedsprodukter til den nyeste version, så den nødvendige beskyttelse altid er på plads.

*Featuren ‘Change Control’ er som standard slået fra, men kan aktiveres i produktkonfigurationen.

Priser og tilgængelighed

Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2016 er tilgængelig på www.kaspersky.dk til vejledende priser fra 499,- kr.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?