Ny skærm til gameren

Philips nye 272G5DYEB har Nvidia G-Sync for den kræsne gamer

Der er lige sendt en ny 27″ Philips skærm på gaden. Navnet er det lidet mundrette 272G5DYEB, der er udstyret med den nye Nvidia G-Sync-teknologi. Skærmen har en opdateringsfrekvens på 144 Hz, og dermed opdaterer den indholdet næsten 2,5 gange hurtigere end en standardskærm. Nvidia G-Sync-teknlogien træder her til for at hjælpe skærmen. Den sørger nemlig for, at gpu’en for lov til at syre opdateringen af skærmen, så der bliver leveret glidende billedbevægelser, selv når det handler om de mere krævende billeder. Philips selv mener at gameren lettere så kan ramme objekter præcist i first-person-shooter spil, og optimere deres gaming-evner. Om den påstand er sand må stå hen i det uvisse, men det bliver helt sikkert meget flottere at se spil på denne type skærm.

Chipsettet i NVIDIA G-SYNC er designet til gamere, som ønsker en skærm, der kan følge med deres spillehastighed. Med den avancerede grafikunderstøttelse er Philips NVIDIA G-SYNC en god match til de erfarne spilleres skarpe og hurtige reaktioner.

G-SYNCs høje ydeevne opnås ved en synkronisering mellem skærmens opdateringsfrekvens og gpu. Skærmens opdateringsfrekvens tilpasser sig konstant til billedfrekvensen, som kommunikeres igennem gpu’en. Dette både forhindrer, at skærmen hopper og hakker, som virkelig forringer en fængende spiloplevelse, og reducerer også input-lag signifikant.

Med den rummelige 27” skærm, en GTG-responstid på 1ms og full HD-support kan gamere også forvente en flot billedgengivelse på det nye display med skarpe og klare farver.

Skærmen er også forsynet med DisplayPort-teknologien, der leverer bedre ydeevne end DVI-standarden, og samtidig understøtter DisplayPort kabler på op til 15 meter og har en dataoverførselshastighed på 21,6 Gbps.

Den er også udstyret med usb 3.0, hvilket i teorien giver brugerne 10 gange så hurtige usb-overførsler som på usb 2.0-standarden.

Den nye Philips 272G5DYEB- skærm med Nvidia G-Sync kommer til salg i de danske butikker i slutningen af oktober 2014 til den vejledende udsalgspris på 5.250 kroner. http://www.youtube.com/watch?v=76MCWdMBPbQ 

About Lars Bennetzen 4193 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.