Ny slem malware rammer Google Play

Det er ikke kun Apples App Store, der rammes af malware disse dage. En ny avanceret malware hærger Google Play i disse dage

google play malware

Den nye malware er oprindeligt knyttet til Android-spillet BrainTest, som indtil for nyligt var at finde på Google Play. Ifølge it-sikkerhedsfirmaet Check Point, der har opdaget den nye malware, tyder det nye fund på, at malware til mobile enheder har nået et nyt avanceret niveau.

Malwaren har ramt Google Play to gange gennem spillet BrainTest. Hver gang er den blevet hentet mellem 100.000 og 500.000 gange, og ifølge Check Point betyder det, at malwaren potentielt har påvirket mellem 200.000 og 1 million brugere.

Efter Check Point gjorde Google opmærksomme på problemet, blev app’en fjernet fra Google Play.

Ifølge Check Point er malwaren i stand til at udnytte brugeren enhed på forskellige måder, så som at installer apps og vise reklamer, sløve enheden ned og potentielt downloade ransomware.

Check Point betragter denne malware som meget avanceret, da den har formået at være et godt stykke tid på Google Play uden at blive opdaget. Den har implementeret en række forskellige teknikker til at omgå Googles sikkerhedsscanning, og dermed rokker den ved den generelle opfattelse af, at det er sikkert at downloade apps fra Google Play.

Selvom spillet nu er fjernet fra Google Play, oplyser Check Point at malware-koden nu er blevet fundet igen, og de opfordrer derfor alle brugere til at være forsigtige med, hvad de downloader.

Der er mere information fra Check Point om malwaren her.

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?