Ny smartphone-topmodel fra Huawei

Endnu en messe, endnu en ny spændende smartphone fra kinesiske Huawei. Denne gang er det Mate 8 der er sendt på gaden. En 6” smartphone med en batterilevetid der bliver lovet at holde i op til 2 døgn

mate 8

Huawei er aggressive når det kommer til lancering af smartphones, og der går ikke længe mellem de sender en ny topmodel på gaden. I disse dage, hvor gadgetmessen CES løber af staben i Las Vegas, har de lanceret en ny 6” smartphone, Mate 8.

Den skulle allerede ramme de danske forbrugere til marts, og der er virkelig noget at se frem til.

Mate 8 er nemlig den første smartphone med Huaweis egen Kirin 950 chipset, der lover at balancere energieffektivitet og ydelse. Det gør den via 4 stk. A72, 2.3GHz-processorer og 4 stk. A53 1.8GHz-processorer.

Stor ydeevne

Det skulle give den en ydeevne der er dobbelt så stor som forgængeren, Kirin 925, og en grafikydelse der er 125% bedre. Samtidig er energieffektiviteten forbedret med 70%.

Men med så stor smartphone, er det også nødvendigt med et ordentligt batteri, og Huawei har forsynet Mate 8 med et 4.000mAh batteri, og det lover Huawei betyder, at den kan arbejde i over 2 døgn ved normal brug. Og skulle den løbe tør for strøm, så lover Huawei, at Mate 8 kan oplades til mere end 1 døgns brug på bare 30 minutter.

Huawei spilder dog ikke pladsen, så selvom det er en stor smartphone på 6”, så har de gjort selve mobilen så lille som muligt, og det betyder at den har et skærm-til-kabinet forhold på 83%, hvilket i praksis betyder at det stort set kun er skærmen du ser når du kigger på mobilen.

Der er også gjort en del ud af kameraet, faktisk har Huawei udstyret Mate 8 med det helt nye Sony 16MP IMX298 kamera, og en nyudviklet billedsensor. Det skulle sikre at Mate 8 har et kamera der har en lynhurtig fokusering og flotte farver, samtidig med at det tager klare og skarpe billeder.

Se mor, uden hænder

Hvis du nu har glemt dit headset til din smarthone, og gerne vil ringe eller modtage et opkald i bilen, så har Huawei løsningen i Mate 8. De har nemlig udstyret den med ’Super Hands-Free 3.0’-teknologien. Det skulle gøre at du kan benytte mobilen uden at placere den ved siden af dit øre, næsten ligegyldigt hvor du måtte befinde dig.

Huawei Mate 8 kommer efter planen i handlen i Danmark i marts måned til en vejledende udsalgspris på 4.599 kr.

Fakta om Huawei Mate 8

Størrelse:

 • Højde: 157,1mm; Bredde: 80,6mm; Dybde: 7.9mm; Vægt: 185g.

Farver:

 • Moonlight Silver; Space Gray

Skærm:

 • 6″ FHD Skærm
 • 1080p (1920 x 1080), 368ppi
 • 16.7M farver, farvemætning (NTSC) 95% o Højkontrast 1500:1

Processor:

 • HUAWEI Kirin 950 (64-bit,16nm FinFET+), Octa-core (4 x 2.3 GHz A72+ 4 x 1.8 GHzA53) + i5 co-processor

Styresystem:

 • AndroidTM Marshmallow

Hukommelse:

 • 3GB RAM + 32GB ROM

Kamera:

 • Sony 16MP IMX298 kamera med optisk billedstabilisering
 • 8 MP frontkamera

Batteri:

 • 4000mAh ”high-density” batteri

Diverse:

 • Split-screen mode, der giver mulighed for avanceret multitasking mellem apps
 • Fingeraftryksscanner med forbedret beskyttelsesteknologi
 • NFC

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2843 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart