Ny tysk smartphone i velkendte klæder

Gigaset lancerede tre nye smartphones på årets IFA-messe, ligheden med iPhone er næsten skræmmende

gigaset

Gigaset, der mest er kendt for deres trådløse Dect-mobiler, introducerede tre nye smartphones, ME Pure, ME og ME Pro på årets gadgetmesse i Berlin. Alle tre modeller er rettet mod high-end-segmentet, og skulle være spækket med innovativ fotoelektronik, optimeret hi-fi-lyd og livsstilsfunktioner.

Når du får mobilerne i hånden, er der ingen tvivl om, at den tyske fabrikant har gjort meget for byggekvaliteten. De føles solide og robuste, og næsten skriger tysk kvalitet.

Men de minder også skræmmende meget om iPhonen i design. Naturligvis er de baseret på Android og ikke iOS, men ved første øjekast er der en tydelig lighed.

Spændende fotoelektronik

ME-mobilerne har et kamera, der har en 0,16 sekunders autofokus, på ME- og ME Pure-modellen og 0,2 sekunders autofokus på ME Pro.

Kameraet er på 8 megapixel på kameraets front med en 120 graders-vidvinkellinse. På bagsiden er kameraerne af en lidt andet opløsning. ME har et 16 megapixel kamera, ME Pure har et 13 megapixel kamera og ME Pro har et 20 megapixel kamera. Samtidig har de alle et makrofokus på op til fem centimeter.

Gigaset har også gjort en del ud af lyden, hvor de tre modeller er optimeret til at afspille musik samt CSR Bluetooth-lydteknologi.

Endelig kan vi lige fortælle, at ydelsen kommer fra en Snapdragon 810 processor i ME og ME Pro og fra en Snapdragon 615 i ME Pure. De har alle Android version5.1.1 og leveres med 3GB DDDR4 ram, dog kun 2GB DDR3 for ME Pures vedkommende. ME og ME Pro har 32GB intern hukommelse, mens ME Poru har 16GB, der kan udbygges op til 128GB med et micro SD-kort.

  • ME Pure får en pris på 2.495 kroner
  • ME får en pris på 3.495 kroner
  • ME Pro får en pris på 3.995 kroner

Alle rammer markedet til oktober

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?