Nye headsets fra Philips til enhver smag

Tre nye headsets fra Philips skal sikre, at du får en lydstærk hovedtelefon, uanset hvad dine præferencer er

Philips A1-Pro retter sig mod brugere med drømmer om at blive DJ

De tre nye headsets som Philips netop har sendt på markedet er A1-Pro, Fidelio M1MMII og Fidelio X2, som retter sig mod tre meget forskellige publikummer både rent teknologisk og prismæssigt.

Det første, A1-Pro, er det billigste headset til en listepris på kun 999 kroner, og det retter sig direkte mod de brugere, der drømmer om at blive DJ, eller måske allerede er det.

Philips mener det seriøst, når de siger, at dette headset retter sig mod DJ-markedet. Faktisk så har de haft hollænderen Armin Van Buuren, der flere gange er kåret til verdens bedste DJ, med i designprocessen. Målet har været at udvikle et headset, der er rart at have på en hel aften, og samtidig skal lyden være i topklasse.

A1-Pro er forsynet med Neodymium-højttalere på 40 mm, der kan effekthåndtere op til 2.500 mW. Præcis og klar lydgengivelse er vigtige forudsætninger for at en DJ kan mikse musikken – og dét sørger de for.

Designet er fladt og ørepuderne kan med en smart bajonetfatning, som det kendes fra kameralinser, skiftes ud, så de passer til øret og opgaven. Der er tre størrelser. Bøjlen er beklædt med læder. En anden finesse er, at begge ørepuder med en enkelt bevægelse kan drejes af under DJ’ens optræden, så det er muligt at lytte til et miks eller publikum.

Med Fidelio M1MKII retter Philips blikket mod de brugere, der fokuserer på den rigtig gode lyd og den gode pasform. Vi rykker med dette headset en anelse op ad prisstigen og når en vejledende pris på 1.499 kroner.

Men for de penge skulle vi også gerne få en præcis lyd med kontrollerede bastoner, de høje frekvenser skulle være under kontrol, så brugeren kan nyde et klart lydbillede, hvor de fine detaljer let kan skelnes fra hinanden.

Her er der også brugt 40 mm neodymium-højttalere, der sikrer en mere præcis bas, så alle detaljerne i musikken når dig, som kunstneren havde tænkt sig. I M1MKII’s dobbelte skal er Bass Reflex System, som sikrer en balanceret bas.

Med Fidelio X2 er vi nået den prismæssige top blandt disse tre headsets, 2.499 kroner ligger listeprisen på, og til den pris får du masser af spændende teknologi med.

Headsettet er udstyret med en avanceret teknologi, som bl.a. indbefatter et lag af membraner, der er medvirkende til at headsettet leverer en varm, klar lyd med en fyldig bas.

Aluminium i bøjlen og skumgummi i ørepuderne er med til at gøre det komfortabelt at bære hovedtelefonen. En finesse er en åben yderside på ørepuden: En avanceret opbygning af ørepuden gør, at lydpresset, som ellers ville dannes bag højttalerne, elimineres. Og dermed får de kraftfulde 50 mm neodymium-højttalere mere råderum til at skabe en naturlig lyd.

LMC, Layer Motion Control-membranerne, sørger for en speciel god lydgengivelse. Der medfølger et specielt kabel, som reducerer støj og interferens, så fine detaljer i musikken bedre kan høres.

Et andet eksempel er højttalerne, der er stillet i en vinkel på 15 grader, så de bedre passer til ørets naturlige form: Musikken rammer øret bedre og giver dermed en større lytteoplevelse. Ørepuderne er desuden forsynet med to lag, så risikoen for ekko mindskes og vibrationer dæmpes.M1MKII til musiknyderen

M1MKII til musiknyderen

Fidelio X2 er toppen af poppen hos Philips

Fidelio X2 er toppen af poppen hos Philips

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.