Nye Lumia smartphones fra Microsoft

I dag lancerede Microsoft to nye Lumia smartphones, Lumia 950 og 950 XL, og her til aften blev det festligholdt, og Tech-Test var med

lumia 950 xl

De to nye smartphones, Lumia 950 og Lumia 950 XL, er de første smartphones der kommer med Windows 10. Det nye styresystem, der allerede er installeret på mere end 110 millioner pc’er verden over, tilpasser sig skærmstørrelsen, og alle dine apps bliver samlet i en fælles Store, så du har adgang til dem på tværs af alle dine Windows enheder.

En af nyhederne i Windows 10-mobilerne er Windows Hello, en biometrisk sikkerhedsfunktion, som lader dig låse telefonen op ved blot at kigge på den. Hello er nemlig så visselig indrettet, at smartphonen genkender dig ved at scanne dine iris.

Samtidig introducerer Microsoft også deres Continuum, en teknologi der gør at du kan bruge din smartphone som en pc’er. Alt det kræver er en lille tilslutningsboks, Microsoft Display Dock, hvortil du kobler en ekstern skærm, et tastatur og en mus. Når du så tilslutter din smartphone, akn du bruge den som computer, og skærmbilledet er præcist det du kender fra Windows 10 på din laptop eller desktop.

Det er high-end mobiler Microsoft nu sender på gaden, og de har blandt andet en 20MP-kamera med Carl Zeiss-optik, og en nyudviklet blitz, der giver et mere naturligt lys. Hukommelsen i de to mobile kan udvides helt op til 2GB via et microSD-kort.

Men når det nu er en high-end smartphone, så har Microsoft valgt at give dem en skærm med en opløsning på mere end 500 ppi. Lumia 90 har en 5,2” skærm, emns Lumia 950XL har en skærm på 5,7″.

DE har også fået den nye usb c-indgang, så mobilerne kan oplades lynhurtigt, fra afladet til 50% på kun 30 minutter.

Mobilerne, der ramme markedet d. 3. December, kan forudbestilles og få en pris på 4,999 kroner for Lumia 950, mens den lidt større 950 XL kommer til at koste 5.499 kroner.

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?