Nye medlemmer i Acers serie af Chrome-enheder

Det er produkterne Chromebox CXI og Chromebook 11, som laptopgiganten nu har lanceret

Acers nye Chromebox CXI er bygget til at være hurtig. Den kan boote på kun otte sekunder og vender tilbage fra sleep-mode næsten med det samme takket være en 16GB SSD. Den er rettet mod dem, der ikke har brug for en mobilplatform, og er derfor at finde i en kompakt kasse på kun 0,6 liter (165,45 x 130,21 x 33,20 mm), og er derfor specielt god til steder, hvor den kan fungere som opgavebaseret terminal, så som på biblioteker.

Chromebox CXI er udstyret med en Celeron 2957U processor, baseret på Intels Haswell mikro-arkitektur. Grafikken hånteres af Intel HD graphics med 4GB DDR3 1600MHz hukommelse, hvilket sætter den i stand til at håndtere HD-video og -applikationer.

På forbindelsessiden er den udstyret med 802.11 a/b/g/n trådløs netværk, Bluetooth 4.0 og gigabit ethernet. Der er fire usb 3.0 porte, der endda har strømforsyning, så de kan oplade smartphones og tablets. En sd-kortlæser sikrer, at sd-kort på op til 32GB kan læses. Chromebox CXI kan tilsluttes eksterne skærme via HDMI og Displayport. 

Systemet leveres med et VESA monteringskit og en usb mus og tastatur, der begge er godkendt af Google.

Acer Chromebook 11

For de brugere, der har brug for en god laptop, står Acer så klar med Chromebook 11, der er forsynet med batteri med ekstra lang levetid. 

Acer selv siger, at Chromebook 11 har op til tre gange hurtigere forbindelse via den nye 802.11ac trådløse protokol, der samtidig giver en bedre og større dækning. Chromebook 11 har Bluetooth 4.0 og en usb 3.0 port. Batterilevetiden skulle være på op til 8,5 timer, hvilket skulle være nok til at brugerne kan få en fuld arbejdsdag ud af laptoppen.

For at sikre en hurtig opstart, har Acer udstyret Chrombook 11 med Intels Celeron N2830 processor og et eMMC 16/32 GB SSD. En skærm på 1,6″ og med en opløsning på 1366 x 768 og Acer ComfyView LED TFT-skærm skulle sikre den flotte brugeroplevelse og naturligvis flotte film.

Med en størrelse på kun 299 x 202 x 18,65 mm og en vægt på 1,1 kg, hører den også til blandt de letteste Chromebooks på markedet.

På sikkerhedsfronten er Chromebook 11 godt med. Powerwash gør det muligt hurtigt at gendanne den til fabriksindstillingerne uden at dette berører de konti, der er tilknyttet enheden, og datakryptering og bekræftet boot sikrer enheden mod onlinetrusler, malware og virus, oplyser Acer. Hver gang Chrome OS booter, tjekker den integriteten og validiteten af systemfilerne. Opdager den anormale eller uautoriserede ændringer, bliver systemet med det samme gendannet til en tidligere backup. Individuelle brugeres data bliver automatisk krypteret og beskyttet af TPM 1.2 chippen, der genererer og gemmer sikre kryptografiske nøgler, hvilket sætter it-adminstratorer i stand til at læse data fra en stjålet Chrome-enhed.

  

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.