Nye NAS-løsninger til kreative og mindre virksomheder

Det er harddisk producenten Western Digital, der lige har udvidet deres serie af NAS-løsninger med fire My Cloud-løsninger, der retter sig mod de professionelle

De nye NAS-løsninger fra Western Digital skulle tilbyde høj ydeevne og smarte funktioner, og samtidig er de designet til at løse udfordringerne med at lagre og håndtere store mængder data, som specielt kreative personer og virksomheder kender meget til.

De fire nye My Cloud-løsninger findes i de to serier:

  • My Cloud Expert: En serie der henvender sig til fotografer, filmfolk, grafiske designere og andre kreative professionelle, der har brug for at arbejde med stadig større filer som RAW-billeder og 4K-video. Motoren i serien drives af den nyeste dual-core Marvell Amanda processor, der giver høj hastighed og hånterer HD-streaming unde problemer. Serien har lagerkapacitet på op til 24 TB.
  • My Cloud Business: En serie designet til at levere den pålidelighed, sikkerhed og skalerbarhed, som mindre virksomheder ønsker og har brug for. Løsningen giver mindre virksomheder mulighed for at centralisere og beskytte data, samtidig med at medarbejderne har sikker adgang til samme data alle steder fra. Her drives motoren af Intel Atom dual-core processoren, og også her er lagerkapaciteten på op til 24 TB.

Begge serier har My Cloud OS og indbygget WD Red Drive i deres personlige skyer. De understøtter app’en WD My Cloud der giver adgang fra mobilen eller tabletten. Via den kan brugerne se billeder, streame video samt dele, gemme og administrere via deres iOS eller Android-enheder.

Flere funktioner

De to serier har et par funktioner mere. De kan fungere som underholdningscenter, hvorfra film og musik kan streames til alle spillekonsoller, smart TV og WD TV, der understøtter DLNA eller UPnP.

De har også backup funktioner, så de kan bruges til sikkerhedskopiering via WD SmartWare eller Time Machine. Der er også indbygget funktionalitet til at tage backup af enhederne selv til andre My Cloud-enheder eller tjenester som Amazon S3 eller ElephantDrive.

Serierne er tilgængelige i butikkerne fra 1. Marts 2015. Priserne er endnu ikke oplyst.

WD My Cloud
WD My Cloud
About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?