Nye robotter klarer støvsugningen

Intelligent laser-navigationsystem og nyt børstesystem skulle sikre både mere nænsom og bedre støvsugning

Neato robotstøvsuger

Robotterne Neato D75 og Neato D85 er lige blevet introduceret i Danmark, ifølge en pressemeddelelse fra Roboteksperten.dk kommer de to nye Neato-modeller med bedre og mere kraftfulde blæsere, som samtidig larmer mindre, når de arbejder.

Robotterne skulle kunne fungere både på hårdt trægulv, flisegulv og tæpper, og der er godt nyt til folk med kæledyr, for der findes også en kombinationsbørste, der er speciel god til dyrehår.

Direktøren hos Neato, Giacomo Marini, siger i pressemeddelelsen:

“En Neato robotstøvsuger er en robot med hjerne. Den husker, hvor den har været, hvor den skal hen, og hvordan den navigerer rundt i hele huset. Ingen anden robotstøvsuger har den type intelligens. Kombineret med dens kraftfulde sug, giver Neato alle hjem en pligt mindre i husholdningen, så der er tid til at lave andre ting”.

For at sikre at robotterne bedre kan komme rundt i alle hjørne og afkroge af huset, er de designet i en D-form, og har en CornerClever-teknologi, der skulle gøre at hjørner ikke er et problem. Samtidig bruger de teknologien Neato Botvision, der kombinerer scanning med laser, kortlægning af rum og real-tid detektion til at finde den mest optimale vej rundt i huset eller stuen.

Det betyder at Neato kan flytte sig fra rum til rum, og altid ved, hvornår den skal køre tilbage for at lade op. Efter endt opladning kører den tilbage til det sted den stoppede, og fortsætter derfra. Den funktion har vi altså længe manglet i de robotstøvsugere vi kender til.

Thomas Larsen hos RobotEksperten.dk siger i pressemeddelelsen:

“Det går stærkt på markedet for robotstøvsugere. Der kommer ofte nye modeller, og det kan være vanskeligt at gennemskue forskellene for almindelige forbrugere. Men med den nye D-serie, har man optimeret på det eksisterende produkt, uden at tage for mange chancer i forhold til nye funktioner, hvilket jeg ser som en klar fordel.”.

Du kan læse mere om robotterne her.

Neato støvsugerrobot
Neato støvsugerrobot
About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?