Nye udvidelser til Norton Security giver mere fleksibilitet til at vælge den ønskede løsning

Som så mange andre programmer er også Norton Security i dag mere eller mindre en sky-tjeneste, og nu kommer der så nye udvidelser, der gør det muligt at levere en næsten skræddersyet sikkerhedsløsning

Norton Security

Med de nye udvidelser til Norton Security leverer Norton en ny proaktiv beskyttelse mod 0-day sårbarheder. Optimeret software lover at afværge sofistikerede angreb af blandt andet ransomware og bedrageriske websteder, og så har tjenesten et løfte, de kalder for 100% Norton Virus Protection Promise, eller pengene tilbage.

Det løfte betyder, at en kunde kan få pengene 100% tilbage, hvis en enhed er blevet inficeret og en teknisk ekspert fra Norton ikke kan fjerne inficeringen. Men ingen træer vokser ind i himlen, der er begrænsninger, og derfor skal man altid lige tjekke norton.com/guarantee for at se, om du er dækket af den garanti.

Den opdaterede version af Norton Security kombinerer flere forskellige slags beskyttelse i én brugervenlig tjeneste. Ved at udnytte styrken i deres kæmpestore netværk, et af verdens største, som analyserer dagens digitale trusler, hjælper Norton Security med til at beskytte mod selv de mest sofistikerede angreb på tværs af flere platforme, herunder Windows pc’er, Mac-computere og Android-smartphones/tablets.

Norton selv siger, at de også har en version til iPad og iPhone, men det er nu en sandhed med modifikationer. Godt nok har de en app til de iOS-platformen, men det er begrænset med funktionalitet. Faktisk er der kun adgang til Remote Locate, Remote Call, Scream Alarm, Contact Backup og Restore, Cross-Platform Contacts.

De tre abonnementstjenester

Norton Security består af en række forskellige abonnementer, men alle indeholder de tjenesterne antivirus, antimalware, firewall, cloud beskyttelse og spam/phishing beskyttelse.

De tre versioner som tjeneste leverer, indeholder derudover:

  • Norton security Starter, der beskytter en pc eller Mac mod onlinetrusler som malware, ransomware, spyware, phishing og drive by download.
  • Norton Security Deluxe, der beskytter op til fem enheder, herunder pc’er, Mac-computere, Android- og iOS-smartphones/tablets. Alt kan styres direkte fra en central webportal. Norton skanner og identificerer problematiske apps til Android før de downloades, så det bliver tydeligt, hvilke apps der er problematiske. Herudover er der også mulighed for at låse, slette og genfinde Android-enheder, hvis de bliver stjålet eller tabt.
  • Norton Security Premium, sikrer op til ti pc’er, Mac-computere, smartphones og tablets. Der medfølger 25GB sikker online lagerplads i skyen til sikkerhedskopiering af billeder, filer og dokumenter – denne funktion angives til at virke på en pc. Tech-Test har ikke oplysninger om, hvorvidt den også virker på en Mac. Der medfølger også Norton Family Premier, et sæt redskaber til at beskytte børn, mens de surfer på nettet.

Forbedringer og nye funktioner

Norton Security har en række forbedringer i forhold til tidligere versioner. De har blandt andet fået noget de kalder for Proactive Exploit Protection, der beskytter brugerne mod 0-day sårbarheder, før de bliver offentliggjort. Proaktiv beskyttelse mod sikkerhedshuller blokerer aktivt 0-day sårbarheder i sårbar tredjepartssoftware, som måske ikke bliver rettet, patchet eller tilbageporteret til ældre versioner.

Den her også fået optimeret anti-ransomware og anti-phishing, som giver en udvidet detektion af phishing på svindelsider, der er udviklet for at stjæle f.eks. bankoplysninger og adgangskoder til brugerens konti. Der er også en markant forbedret beskyttelse mod krypto-ransomware.

Sikkerhedstjenesten har også fået en proaktiv beskyttelse af apps til Android-enheder som vi allerede har skrevet lidt om lidt højere oppe i teksten. Princippet her er, at alle apps der skal downloades, scannes inden de bliver hentet ned på Android-enheden og derved kan der gives en bedre beskyttelse mod apps, der indeholder ondsindet kode.

Den nye operativsystemer, Windows 10 og El Capitan til Mac er også understøttet, så angreb mod disse nye platforme er en del af Norton Security fra start af.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3661 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?