Nyt fra IFA

Årets gadgetmesse er skudt i gang

For pressen gik startskuddet til IFA i dag, og selvom Tech-Test først ankommer til messen i morgen, kan vi allerede nu løfte sløret for nogle af de ting, der blev lanceret i dag, ligesom vi kan fortælle lidt om, hvilke nyheder vi kommer til at se de næste tre dage.

Lenovo har således i dag løftet sløret for en ny linje af tablets og computere, der giver forbrugerne udvidede muligheder både i form af tablets, der passer til deres mobile livsstil og gamingcomputere til de dedikerede gamere. Blandt de nye produkter fra Lenovo finder vi blandt andet Tab S8, som er Lenovos første Android-tablet med Intel-processor. Den er en 8″ tablet med en opløsning på 1.920 x 1.200, der skulle have op til 7 timers batterilevetid og er 64-bit kompatibel.

Acer har også haft en større lancering i dag, hvor de har vist en række nye produkter lige fra laptops, over tablets til 2-in-1 enheder, hvor det specielt er den nye 11,6″ Aspire Switch 11, der har vakt interesse.

Switch 11 er udstyret med det nye Corning Gorilla Glass 3 for at forhindre, at skærmen bliver skadet eller får ridser. Den er også blevet forsynet med en anti-fingeraftryk-belægning, for at reducere mængden af fingeraftryk og smuds og samtidig gøre den lettere at rense. 

Der er også kommet to fremadpegende stereohøjtalere, der skulle give en god lyd til musik, film og spil.

Der er to modeller i denne serie. Den ene er til dem, der kræver rigtig meget af deres computer, Aspire Switch SW5-171, der har en fuld hd 1080p skærm og et HD webcam. Den er også udstyret med forskellige inkarnationer af Intel processorer, og den kraftigste den leveres med er en 4. generation Intel Core i5.

Den anden model er til almindelige brugere, Aspire Switch SW5-111, og den er udstyret med et 1.366 x 768 pixel display. Regnekraften kommer fra Intel Atom Z3745 processorer og er nok til de almindelige hverdagsopgaver.

Men det er ikke kun de store kendte, der præsenterer spændende nyheder på IFA, vi forventer blandt andet at komme til at se robotten MiP, der er en robot til hjemmet. Den kører på to hjul, kan lave kunster, danse og meget mere. Den glæder vi os til at se.

Vi har også hørt rygter om, at Garmin vil vise nogle spændende nye fitness-produkter på IFA, og Plantronics har også nogle spændende nyheder på vej.

Vi skal heller ikke glemme 3Doodler, som er verdens første 3D-printer pen. Med den kan vi tegne i luften, det bliver bare så sjovt at prøve.

Vi vender tilbage med rapporter direkte fra IFA i morgen.

About Lars Bennetzen 4139 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.