Oplad din mobil med musik

Forskere har udviklet et panel, der kan oplade en smartphone via vibrationer, såsom musik eller samtale

Det er forskere ved Queen Mary universitetet i London, der har udviklet en prototype på et panel, der generer strøm, når det modtager vibrationer, som musik eller samtale udsender.

Forskerne kalder denne enhed for en ‘nanogenerator’, og den ser bare ud som en plade med et par ledninger tilsluttet.

Men den er langt mere avanceret en som så. I virkeligheden er den et stykke plastik, der har fået en ganske tyndt lag zinkoxid-stave, der generer strøm, når de sammenpresses eller strækkes, for eksempel når de er i nærheden af musik eller samtale.

Teknologien kendes også som piezoelektrisk energigenerering, og forskerne fortæller, at panelerne kan fremstilles ganske billigt og at de kan generere fem volt, præcist det samme som de fleste smartphoneopladere.

Herunder kan du se en video, der fortæller lidt om forskningen.

 

http://www.youtube.com/watch?v=nmn3LNAiNBA

About Lars Bennetzen 4014 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.