Opsamling på IFA 2015

Årets store gadgetmesse i Berlin er afsluttet, og vi tager et overblik over nogle af de spændende ting vi så – ting som vi håber at kunne teste i løbet af de næste par måneder

IFA 2015

Nogle af de store udstillere havde mange forskellige typer af produkter med på messen, og blandt andet Philips bredte sig over rigtig mange forskellige produkttyper. Nogle af dem har vi allerede tidligere skrevet om, og dem skal vi ikke ind på her igen.

Et af de andre spændende produkter, vi så på Philips kæmpestore stand, var deres hovedtelefoner med Active Noise Cancelling. Ifølge Philips skulle de fjerne op til 99% af baggrundsstøjen, hvilket er ikke mindre end en imponerende bedrift. Samtidig er det muligt at slutte to enheder sammen med Multi-pair funktionen, hvis du vil dele din musik med en af dine kammerater.

De nye hovedtelefoner kommer i tre modeller, men priserne på modellerne kendes endnu ikke. Dog forventes det, at topmodellen, SHB9859NC, får en pris på omkring 1.400 kroner, når den kommer til Danmark.

Philips nc
philips multirum

Multirumshøjttalere var også blevet stort på IFA 2015, og Philips fremviste deres Izzy-højttalere, som ikke kræver wifi for at fungere. Du streamer direkte fra din smartphone eller tablet, også til flere rum.

Philips fremviste også en langt række af deres øvrige livstilsprodukter så som espressomaskiner, køkkenmaskiner, hvor de blandt andet demonstrerede en automatisk pastamaskine, og så var der alle deres øvrige produkter, så som barbermaskiner, støvsugere og damprensere. Philips stand var virkelig et kig ind i fremtiden, og vi glæder os allerede til at besøge dem igen til næste år.

philips stand

På Philips stand havde MMD, den skærmproducent der fremstiller og sælger computerskærme, et lille hjørne. De viste mange forskellige spændende produkter, ikke mindst skærme med ambilight og de buede skærme vi allerede har nævnt i en tidligere IFA-artikel.

philips softblue

Men herudover så blev der gjort et stort nummer ud af at vise deres nye computerskærme med SoftBlue-teknologien. Softblue handler i alt sin enkelthed om at fjerne så mange som muligt at de skadelige blå stråler fra skærmen. Der var flere skærme med den teknologi på Philips-standen og det er dejligt at se, hvor meget der gøres for at sikre, at billedet stadig er flot, på trods af at en del af frekvensområdet bliver fjernet.

Wacom, der er bedst kendt for deres digitale tegneplader, viste både spændende produkter og ideer frem i Berlin. Blandt andet deres vision om digitalt blæk. Wacom ønsker at udvikle en pen til Internet of Ink, som de kaldte det. Præcist hvad den skal bruges til ved Wacom endnu ikke, men de ser store muligheder i at have en enhed, der kan skrive på hvad som helst, hvor som helst, og stadig holde det hele digitalt.

Men derudover fremviste de deres nye generation af tegneplader i deres Intous-serie. Den nye generation består af fire modeller: Intous Art, Intous Comic, Intous Foto og Intous Draw (der kun er en pen). Alle modellerne kokmmer med kreative programmer og i to størrelser, lille og medium.

intous familie

Intous Draw er en pen, der er til nybegyndere, der gerne vil være kreative, og den kommer til en pris på 69,90€.

Intous Photo er en tegneplade beregnet til fotoredigering, specielt med henblik på at gøre billeder taget med en mobil bedre. Prisen kommer til at ligge på 99.90€.

Intous Art er til dem, der er gode til at bruge en digital pen og gerne vil have endnu flere værktøjer til deres kunstneriske udfoldelser. Den får en pris på 99.90€.

Endelig er der Intous Comic, som er udviklet specielt til folk, der laver tegneseriefigurer og/eller manga. Prismærket kommer til at ligge på 99,90€.

Wacom viste også deres Bamboo Fineline 2, som er det værktøj, de kreative går og drømmer om. En fin pen med et godt feedback og mange gode indbyggede værktøjer, og nu virker den også til iPad. Prisen kommer til at ligge på omkring 59,99€.

bamboo fineline
bamboo spark

Endelig er der Bamboo Spark, et helt nyt værktøj fra Wacoms vedkommende. Det er faktisk en notesblok, som gør det muligt at omsætte almindelige tegninger til digital form. Bamboo Spark er i øvrigt en del af Wacoms Internet of Ink vision.

Bamboo Spark kommer i tre forskellige modeller, og alle kommer til at koste 159€.

Lenovo havde også en meget stor stand med masser af spændende produkter, både fra dem selv og deres to opkøbte firmaer, MEDION og Motorola. Men i Lenovo-regi var de primært deres Yoga tablets, der vækkede vores interesse.

Lenovo Yoga Tablet 3 Pro er nemlig deres første 10” tablet med en 70”-projektor der kan roteres 180 grader. Den var utrolig flot og havde en meget klar skærm. Den er udstyret med en Dolby Atmos-teknologi, en JBL-soundbar og så har den 18 timers batterilevetid.

yoga tablet 3 pro

Samtidig præsenterede de også deres Yoga Tablet 3 i 8” og 10”, og selvom de var spændende nok, så var det stadig Pro-udgave, der fik vores udelte interese. Men de to andre havde begge op til 20 timers batterilevetid og LTE-understøttelse. Lenovo forventer, at de rammer forretningerne i Danmark i slutningen af 2015. Prisen på Pro-udgaven kommer til at ligge omkring 3.800 kroner for WiFi-modellen og 4.500 for LTE-modellen.

Som vi før har skrevet om, så var fitness stort på årets IFA, og her dukkede en spiller op, som vi ikke umiddelbart havde forventet der, nemlig TomTom, der ellers er bedst kendt for deres navigationsudstyr.

På IFA 2015 fremvsite de deres Spark GPS fitness-ur, der har en integreret musikafspiller, så du ikke længere behøver at slæbe din smartphone med rundt i fitness centret eller spænde den fast til armen, bare fordi du gerne vil have musik til træningen.

TomTom Spark har 3GB hukommelse og kan streame til bluetooth-højttalere. Gider du ikke lægge musik over på den selv, så er den født med Running Trax, et 30 minutters skræddersyet miks af motiverende, energifyldte og upbeat dance-numre.

TomTom fitness

Men udover at afspille musik, så måler og logger TomTom Spark dine skridt, aktive minutter, afstand, forbrændte kalorier og søvnmængde. Som navnet antyder, så har den indbygget GPS, så du altid kan se din rute efter endt træning.

Uret kommer i forskellige versioner, men alle til en pris på 1.899 kroner.

En af de ting, der blev vist meget af i år, var headsets. Jabra selv er begyndt at kalde dem for ’hearables’

Jabra Eclipse er et flot headset, der er rettet mod mobilitet og produktivitet. Og som har et batteri, der holder en hel dag.

Jabra halo fusion

Der er også Halo Fusion, som er et nakkebåret headset, der er beregnet til at imødekomme kravene fra en hverdag med musik, medieforbrug og talekommunikation.

Jabra sendt også deres Evolve og Speak 510 på gaden under IFA-messen. Evolve er et headset, der er bygget til at tilpasse sig medarbejdernes arbejdsfunktion. Jabra Speak 510 er en speakerphone, der er beregnet til at forvandle kontoret til en konferencelokale.

Jabra præsenterede også deres nye Jabra Sport Pulse Wireless, der er optimeret til løb, og så har det verdens første in-ear biometriske pulsmåler. I serien er der også Jabra Sport Coach Wireless, som er optimeret til cross fitness, og som kommer med TrackFit bevægelsessensor.

 

Begge kommer med in-ear biometrisk pulsmåler og Jabra selv forventer, at brugen af dette headset maksimere folks træning.

jabra sport

Der var langt flere spændende virksomheder på IFA 2015, og det er ikke muligt at nå omkring dem alle. Men vi slutter denne artikel af med at nævne to virksomheder, der gjorde et stort indtryk på os her på redaktionen.

Der var blandt andet XYZprinting, et kinesisk firma der har specialiseret sig i robotter, 3D-scannere og 3D-printere og intelligent tøj. Deres produktportefølje var imponerende stor, ikke mindst når det tages i betragtning, at bare sidste år havde XYZprinting kun en enkelt 3D-printer med på IFA.

xyzprinting

I år var deres stand fuld af 3D printere i forskellige størrelser og til forskellige formål – lige fra de små modeller, der var ment til hjemmemarkedet og så de meget dyre 3D printere, der i høj grad var rettet mod virksomheder.

De viste os også deres forskellige typer af intelligent tøj, som bruges til at aflæse hjerteslaget, og i den mest avancerede udgave kunne hjertet måles igennem på rigtig mange måder. Men det viste sig at trøjen faktisk bare holdt en måler.

Deres 3D-printere var meget imponerende, og finheden som de færdige værk havde var imponerende flot.

xyzprinting
xyzprinting

De havde også robotter – både en service-robot, der kunne køre rundt i hjemmet og udføre små opgaver eller overvåge hjemmet, og så havde de ”udskriv dine egne robotter” sæt. Ved at bruge en af deres 3D-printere og et sæt motorer kunne du selv udskrive og samle robotter, du så efterfølgende kan styre via din smartphone.

I løbet af efteråret vil der komme en række test af noget af alt det nye, vi så på IFA, og vi glæder os til at dele dem med dig.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3897 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?