Over 10 billioner kr. mistes årligt på datatab og nedetid

Ny global undersøgelse fra EMC viser at datatab er steget med 400 % de sidste to år. Samtidig er de fleste virksomheder fortsat ikke klar til at håndtere datatab og nedetids-problemer i den nye æra af mobilitet, cloud og big data.

1 billion, eller et 1-tal efterfulgt af 12 nuller, det er et stort tal, og i dette tilfælde er det rigtig mange penge, 1 billion kroner. Faktisk svarer det til halvdelen af Tysklands bruttonationalprodukt.

Så meget udgør datatab og nedetid i penge, for virksomheder globalt i dag. EMC fremviser nu i en storstilet undersøgelse nye vanvittige tal, for de direkte tab forbundet med datatab og nedetid. 3,300 it-ansvarlige I mellemstore og store virksomheder er spurgt i 24 lande. Du kan finde hele rapporten her.

Effekten ved datatab og nedetid

Undersøgelsen viser, at selvom der er en faldende tendens i antallet af hændelser med nedetid, så stiger datatabet eksponentielt:

  • 64 % har oplevet hændelser med datatab eller nedetid inden for det sidste år
  • Generelt var der tale om tre arbejdsdage (25 timer) med uventet nedetid i løbet af året
  • Andre kommercielle konsekvenser var tab af omsætning (36 %) samt forsinkelser i produktudvikling (34 %)

”Virksomheder har behov for at beskytte afgørende aktiver fra ondsindede angreb, naturkatastrofer og systemsvigt. Jeg foreslår at virksomhederne betragter data som de forretningskritiske aktiver de er, og enhver ansvarlig direktion og bestyrelse kan ikke sidde disse tal overhørige,” siger Peter Perregaard, adm. dir. hos EMC i Danmark.

”Hvor mange virksomhedsledere har eksempelvis trykprøvet deres backupstrategi – altså sådan rigtigt: ’I morgen vil jeg gerne have en demonstration af vores beredskab i tilfælde af et datanedbrud’”, spørger han.

Nye trends betyder nye udfordringer

Virksomhederne finder at de nye supertrends big data, mobilitet og cloud skaber helt nye udfordringer vedr. databeskyttelse:

  • 51 % mangler en kriseplan for disse trends og kun 6 % har en plan for alle tre områder på nuværende tidspunkt
  • Faktisk sagde 62 % at big data, mobilitet og cloud er “svært” at beskytte
  • Idet 30 % af alle virksomhedsdata findes i et eller andet form for cloud-lager, betyder dette, at der er flere tab i vente.

“Vi kan ikke sætte et pengebeløb på, hvor meget tabet af data udgør i Danmark – men det er klart, at data er lig med penge. Derfor drejer det sig om at vælge avancerede løsninger, der dels kan arbejde sammen med de eksisterende arkitekturer og dels kan fremtidssikre informationer. Først når vi er nået dertil, vil den beskyttelse, vi betaler så dyrt for, virkelig vise sig uvurderlig”, konkluderer Peter Perregaard.

EMC datatab

Klik for at se billede i fuld størrelse.

About Lars Bennetzen 3893 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.