Over 1,2 milliard unikke legitimationsoplysninger stjålet

Detaljerne kommer fra over 500 millioner email-adresser

I henhold til Hold Security har russiske cyberkriminelle stjålet over 4,5 milliarder legitimationsoplysninger, hvoraf over 1,2 milliard ser ud til at være unikke.

Tyverierne er dog ikke noget, der er sket natten over, men den russiske bande som Hold Security har døbt CyberVor (Vor betyder tyv på russisk), har løbende stjålet disse legitimationsoplysninger over mindst 18 måneder.

Hold Security mener at vide, at for at have skaffet så enorme summer af følsomme oplysninger, så har CyberVor hacket og stjålet fra over 420.000 web- og ftp-sider.

Hvor 4,5 milliarder måske virker som et stort tal, så påpeger Hold Security, at vi jo alle bruger vores email-adresse som login på et utal af måder, og problemet opstår så, når vi oven i købet genbruger vores passwords.

Det er langt fra alle de 4.5 milliarder detaljer, der kan bruges til at bryde ind i systemer, men den enorme mængde af detaljer garanterer, at der vil være informationer, der kan åbne en dør til et følsomt system.

Ingen panik – tænk dig om

Hvem er så ramt? Hvem har fået stjålet deres data? Det er der ingen, der ved, så derfor råder Hold Security også til ro. I stedet for at gå i panik er der brug for at vi alle tænker os om. Virksomheder skal naturligvis have set deres sikkerhedsforanstaltninger efter, og private brugere bør overveje at skifte password på deres konto, og vel og mærke til forskellige passwords – ikke det samme til alle sites.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.