Over 1,6 milliarder elektriske kilometer med Tesla S

Det har kun taget tre år for Tesla-ejere at køre, hvad der svarer til 40.000 ture rundt om jorden, og samtidig sparet over 0,5 millioner tons CO2

Tesla model ls

Tesla Model S blev lanceret for tre år siden, og siden har de køreglade ejere af den elektriske sportsvogn kørt den imponerende distance af 1,6 milliarder kilometer, hvad der svarer til 4.000 ture til månen eller ikke mindre end 40.000 gange rundt om jorden.

Det betyder samtidig, at der er sparet godt på det fossile brændstof. Det betyder igen, at i forhold til at have kørt samme distance i traditionelle biler, har Tesla-ejerne på globalt plan sparet mere end 0,5 millioner tons CO2 og over 175 millioner amerikanske dollars på brændstof.

Danske Tesla-ejere tegner sig for omkring 13 millioner kilometer og har sparet omkring 10 millioner kroner på brændstofsregningen.

Det kræver naturligvis, at det er muligt at få tanket bilen op, og derfor har Tesla siden 2012 opbygget et globalt netværk af lademuligheder i Nordamerika, Europa og Asien, der til dato består af 448 Supercharger stationer og tusindvis af Destination Chargers – og det gør det muligt at køre længere ture uden at skulle vente i timevis på at lade bilen op.

Tesla fejrer milliard milepælen med en ​​Summer Test Drive Tour, som rejser rundt i Nordamerika, Europa og Asien og tilbyder kunderne mulighed for at opleve de spændende køreegenskaber og den ekstreme ydeevne i Model S. Det er Teslas mål at accelerere verdens overgang til bæredygtig transport.

I begyndelsen af juli afholder Tesla et internationalt Supercharger Rally med deltagelse af over 200 kunder fra hele Europa, som med afgang fra forskelligartede lande ankommer til Amsterdam 4. juli for at fejre Teslas første milliard elektriske mil.

Om Model S

Model S er verdens første premium sedan – bygget som en elbil helt fra bunden. Den er udviklet til at levere en hidtil uset rækkevidde og spændende køreoplevelser. Model S er verdens hurtigst accelererende firedørs personbil.

Med et stift chassis og en tæt på 50/50 vægtfordeling samt et lavt tyngdepunkt, tilbyder Model S køreegenskaber, som kendes fra verdens bedste sportsvogne. Model S har modtaget mange priser og anerkendelser, herunder Motor Trend 2013 Car of the Year©, Car and Driver 10 Best 2015 og AUTOMOBILE Magazine 2013 Automobile of the Year. Derudover 2013Yahoo! AUTOS Car of the Year, TIME’s Best Invention of the Year 2012, Consumer Reports’, hvor den opnåede højeste score nogensinde, NHTSA og Euro NCAP5-star safety rating, årets fedeste bil i Norge 2015 samt Green Motor of the Year 2015.

About Lars Bennetzen 3952 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?