Pen og lineal til din iPad

Adobe producerer ikke længere kun software, nu har de også kastet sig over hardware, og deres første produkter er en pen og lineal til iPad – Ink & Slide, der langt hen ad vejen formår at imponere os, men træerne vokser dog ikke ind i himmelen

Ink & Slide

Lad os bare starte med at sige, at Ink & Slide, en digital pen og ditto lineal til iPad’en, faktisk har formået at imponere redaktionen. Produktet er veldesignet og i de apps, der understøtter Ink & Slide, er det en fornøjelse at bruge det.

Men der er også nogle steder, hvor kæden hopper af, ikke mindst hvor det kommer til anvendelsen af linealen og så lige prisen. Men det vender vi tilbage til lige om lidt.

Testet af en superbruger

Ink & Slide er et af de produkter, hvor vi følte, at det var nødvendigt med lidt assistance. Vi er ellers ikke specielt nervøse for at give os i kast med at teste avancerede produkter, men hånden på hjertet, så er vi altså ikke specielt kreative, når det kommer til at tegne.

Så her på Tech-Test allierede vi os med grafiker og indehaver af det det grafiske bureau YouNameIt, Simon Christensen. På den måde var vi sikre på, at vores ringe tegneegenskaber ikke var skyld i at Ink & Slide fik en dårlig anmeldelse.

Smukt design, godt at bruge

Det er ingen tvivl om, at Adobe har gået efter Apple-looket. Ink & Slide er lavet i aluminium med linjer, der med det samme bringer tankerne hen på de eksklusive Apple-produkter.

Det er helt i stil med at Ink & Slide udelukkende virker til iPad, og der er ingen tvivl om, at vi giver point for det flotte design.

Vi gik nu i gang med at benytte produktet, og vi brugte primært Adobe Sketch, som udover at understøtte Ink & Slide, og så er en del af Creative Cloud, så vores tegninger kunne bruges til mere end bare leg. Her får Adobe så også lige point – produktet er dyrt, og så er de rart at det rent faktisk også kan bruges til noget professionelt.

Pennen, der i produktnavnet hedder Ink, er rigtig god at holde på, og under brugen af den har man en rigtig god kontrol. Rent komfortmæssigt ville vi nok have foretrukket et gummi-greb, men når først man vænner sig til at bruge Ink & Slide, så er det ikke for alvor noget, der tæller ned i vores bedømmelse.

Ink & Slide

Hvad der er mere vigtigt, er den følelse, der kommer, når pennen bruges på iPad’en til at tegne med. Vores grafiker er vant til at bruge en Wacom og er derfor ret kræsen, når det kommer til, hvordan det skal føles at bruge en elektronisk pen til at tegne med.

Reaktionen var dog yderst positiv. Spidsen er fast og giver, i modsætning til andre penne der kan bruges på en iPad, en god og velkendt følelse. Der er passende modstand, men ikke så meget, at det er et problem. Pennen glider helt som ønsket på skærmen.

Helt så positiv var reaktionen dog ikke på linealen, Slide. Umiddelbart var der stor begejstring for brugen af dem, men efter et stykke tids brug bliver iPad skærmen bare for lille, og dermed bliver Slide mere et irritationsmoment end en egentlig hjælp.

Særligt i Adobe Sketch er det i mange tilfælde heller ikke nødvendigt at bruge linealen. Mange af de ting, den kan assistere med, kan klares lige så godt med to fingre i stedet. Linier, former og figurer kan placeres og flyttes lige så præcist med fingrene som med Slide.

Det havde været en fed feature, hvis det ikke havde være muligt at lave lige linjer uden lineal, men som det er nu, føles det lidt bøvlet at skulle bruge en ekstra dims, bare fordi man kan.

Opsamling

Adobe har udviklet nogle fortrinlige apps, der understøtter Ink & Slide, og det skal de have point for – specielt pennen kommer virkelig til sin ret i Adobe Sketch. Men, og der er et stort men. Hånden kan ikke hvile på skærmen under brug, og det giver nogle udfordringer, når det kreative talent får frit løb.

Det bliver nemlig hurtigt lidt ubehageligt at holde hånden løftet over skærmen, når man skal tegne. Godt nok er der en funktion i Adobe Sketch, der skal skelne mellem hånd og pen, men det var vores erfaring, at den ikke virkede godt nok. Vi kan dog håbe, at det kommer i fremtidig versioner.

I vores test v ar der ikke nogle problemer med at Ink & Slide løb tør for batteri, så vi er ikke bekymrede over batterilevetiden. Men det er da klart noget, man skal huske, og ikke mindst forholde sig til. For det må godt nok være surt at sidde og arbejde og så pludselig mangle strøm på pennen.

Endelig er vi nødt til at kommentere på prisen. Lige over 1.500 kroner er en ret høj pris for at få en pen til din iPad, og vi mener klart, at det er alt for dyrt. Det er klart et godt produkt, men det er ikke den høje pris værd. Det er stadig kun et par begrænsede apps, der understøtter Ink & Slide og så skal de godt nok bruges meget, før det er investeringen værd.

Produktinformation

  • Produktnavn: Ink & Slide
  • Producent: Adobe
  • Kræver: 4-generation iPad; iPad Air, iPad Mini, eller iPad Mini med retina display
  • Distribueres og sælges af: Eiikon (der også har stillet produktet til rådighed til vores test)
  • Set til: 1.295 kroner
  • Mere information hos Adobe

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%Tech-Test-wide-RGB-silver_small

Jo, Ink & Slide er dyr, og vi spekulerer stadig på, hvad pokker vi egentlig skal bruge linealen til. Men det ændrer ikke ved, at pennen er et genialt produkt, der virker og har en super god integration i produkter som Adobe Sketch.

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?