Philips lægger det buede tv i graven

Buede tv og 3D-skærme hører begge til i kategorien over ideer der bedst kan betegne som ”interessante men helt overflødige ideer”, og nu har Philips erkendt det og indrømmer at det buede tv er dødt i Norden

philips

Det burde ikke komme som nogen overraskelse for nogen når Philips nu opgiver at sælge buede tv i Norden, overraskelsen er nok nærmest at det først er sket nu. Salget har aldrig været stort, og interessen har mest gået på hvad det egentlig skulle give af merværdi til tv-oplevelsen.

Nordisk direktør for TP Vision, der står bag Philips TV, Henrik Kyhl fortæller i en pressemeddelelse:

”Hvis vi skal være helt ærlige, så var buede tv en designgimmick og aldrig noget, forbrugernke rigtig tog til sig. Derfor tager vi også konsekvensen og lader det udgå i Norden.”

Specielt interessant er det, at det er Philips der kommer med den udmelding, for det er omkring hvert fjerde tv, der købes i Danmark, der kommer fra Philips, men andelen af buede tv blandt de solgte er forsvindende lille.

Ifølge en undersøgelse som Branchen ForbrugerElektronik, BFE, fremlagde på dette års CES-messe i januar, så fremgik det, at det kun var sølle 4% af de omkring 550.000 solgte tv i Danmark i 2015, der var buede, og det svarer til 22.000.

Så det er ikke underligt at Philips nu bakker ud af markedet for buede tv, nu venter vi så bare på at de andre kommer med samme klare udmelding.

Indtil da, så har du snart mulighed for at skaffe dig et billigt buet tv – hvis du skulle have lyst til sådan et af slagsen, for Philips skal nu have solgt ud af de modeller der allerede er sendt ud i butikkerne, nemlig 55PUS8700 og 65PUS8700.

Begge modeller har det tilfælles at de (udover at være buede altså), begge har Philips Ambilight på tre sider, og så er det i UHD-opløsning. Herudover så er de bygget over Android-systemet, så du kan hente apps direkte i Google Play til dem.

Men hvad der endnu ikke forlyder noget om er, hvad de to tv kommer til at købe – vores gæt er, at de skal langt ned i pris før folk gider købe dem. Eller hvad tror du? Ville du godt have et buet tv, hvis det var billigt nok? Lad os høre din kommentar på Facebook, vi vil rigtig gerne høre din mening.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?