Philips nye 65″ Ultra HD-skærm kombinerer Android og Ambilight

Det nye flagskib giver et svævende lyshav på væggen

philips

Ambilight har længe været Philips helt store salgsparameter på deres skærme, og nu tager de teknologien et skridt videre. De kombinerer nu Ambilight-baggrundsbelysning på alle fire sider med Android-styresystemet, for at give en endnu bedre billedkvalitet.

Det er det første fjernsyn, som er forsynet med Android-styresystemet, så der er adgang til et hav af app’er på Google Play – og dermed masser af underholdning.

Samtidig kan Ambilight kombineres med Philips’ Hue-pærer, så farverne følger med i stuens lamper. I pressemeddelelsen forlyder det, at den oplevelse er vildt underholdende og behagelig!

Mere end bare et almindeligt tv

Udover direkte adgang til indholdet på Google Play, så er der også adgang til Philips’ CloudTV:

– Cloud giver også adgang til spil og kan gemme sikkerhedskopier af data samt dele indhold via Dropbox – Cloud Explorer er navnet hér – med familie og venner. En app giver adgang til en oversigt over, hvad du har gemt i din personlige sky, og du får gratis fire GB lagerkapacitet med, fortæller salgsdirektør Henrik Kyhl i pressemeddelelsen.

Der er 1,6 GB lagerkapacitet indbygget og mulighed for at slutte en usb-hardisk til. Lagerkapaciteten gør det muligt at optage programmer. Du kan også se ét program og optage et andet.

Skærmen har indbyggede højttalere, der suppleres med en trådløs subwoofer, der kan placeres ude af syne, og der er mulighed for virtual surround sound.

Der er et hav af fornøjelige features: 3D med aktive briller, Wi-Fi Miracast, som billedet fra computeren eller tabletten kan spejles på tv-skærmen, MultiRoom Wieving er en streaming-mulighed som giver dig frihed i hjemmet: Du kan eksempelvis forlade sofaen og se resten af programmet eller optagelsen på tv’et i soveværelset eller et andet fjernsyn i hjemmet.

Der er naturligvis også adgang til mail, Facebook, Skype og Twitter på skærmen, mens du ser tv, og to personer kan samtidig game på skærmen. Der er en fjernbetjening, som også kan bruges til at pege med eller skrive på, når du vil give ordrer til dit tv – ja, du kan faktisk også tale til det …

Skærmen kommer i tre forskellige modeller, der naturligvis også har tre forskellige priser:

Philips 65PUS9809(164 cm diagonalt): Vejledende udsalgspris 39.999 kroner.
Philips 65PUS9109 (164 cm diagonalt): Vejledende udsalgspris 29.999 kroner.
Philips 55PUS9109 (139 cm diagonalt): Vejledende udsalgspris 19.999 kroner.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.