Red den druknede smartphone

iRescue Kit påstår at det kan redde din mobil, hvis du skulle være så uheldig at tabe den i håndvasken eller vandglasset – Tech-Test tester påstanden og vi er meget positivt overraskede over så godt produktet virker

iRescue Kit

Vi kender nok alle sammen en der har tabt mobile ned i vand på en eller anden måde. Om det er i vandglasset, håndvasken eller andre beholdere fyldt med vand, er ikke så vigtigt – konsekvensen er altid den, at smartphonen dør af den slags væskefyldte eventyr.

Personligt har undertegnede oplevede ikke mindre end to personer der har nedsænket mobilen i vand (ikke med vilje), og uanset hvilke anstrengelser der blev gjort med tørring, afdrypning og tilsvarende, så har det aldrig kunnet redde mobilen.

iRescue Kit

Men iRescue Kit påstår at det kan hjælpe. Sættet består af en aluminiumsbeholder med et granulat inden i, en fugtighedsindikator og en pose der kan lukkes helt vandtæt, og udover tålmodighed et par dage, skulle det være alt der skal til for at redde den uundværlige smartphone.

Ups – vi tabte mobilen

Da vi ikke lige havde en ny moderne smartphone vi turde bruge til testen, brugte vi en ældre model Samsung, GT-E1150i, til testen. Vi droppede den, i tændt tilstand, i et glas med vand og naturligvis slukkede mobilen med det samme.

Vi lod den ligge der et par minutter, og derefter tog vi den op. Anvisningerne siger så, at vi ikke må forsøge at tænde for den, men at vi skal tage batteri, simkort og eventuelt hukommelseskort ud af den og tørre det i et håndklæde osv.

Det gjorde vi, og vi tørrede også lige overskudsvand af selve mobilen. Derefter puttede vi delene inklusiv aluminiumskassen med det hemmelige granulat ned i posen og lukkede den tæt. Mobilen blev nu stillet oprejst, som angivet, i 4 dage, og da vi kiggede på fugtighedsindikatoren påstod den, at al fugt var væk.

iRescue Kit

Vi samlede mobilen og satte den til opladning, og efter et par timer tændte vi for den, og jeps – den virkede uden problemer. Det var en syret oplevelse, men klart en meget positiv af slagsen.

iRescue Kit er et danskudviklet produkt, og producenterne hævder at i op til 95 % af tilfældene hvor en smartphone, ms3-afspiller, kamera eller lignende er blevet beskadiget af vand, kan iRescue Kit redde produktets liv.

Til en pris på kun 149 kroner, er det helt sikkert en option vi fremover vil gribe til, hvis vores smartphone bliver lidt våd – det kan godt være at de ikke virker, men prisen er så latterliglav sammenlignet med en ny smartphone, at det ikke kan betale sig at lade være med det.

Faktisk så bliver redningsprisen endnu lavere, for kassen med granulat kan genbruges – granulatet skal nemlig blot en tur i ovnen ved 150 grader efter en redningsoperation, så er de små kugler endnu en gang klar til at suge fugten ud af en druknet dims.

Mobil vs. smartphone

Vi kan godt høre indvendingerne nu – en lidt ændre mobiltelefon er ikke nær så følsom som en smartphone, så det er ikke sikkert at den virker der.

Til det kan vi kun sige: Ganske korrekt, det kan vi ikke sige noget om. Vi afprøvede systemet på en traditionel mobiletelefon, og de moderne smartphones er muligvis endnu mere følsomme overfor fugt. Men vi havde ikke nogen mulighed for at få fat i en smartphone vi måtte forsøge at drukne.

I vores verden betyder det så at vi tror på produktet, vi har jo set det virke. Men vi har ikke mod nok til at udfordre skæbnen med vores nye smartphone – tænk nu hvis det ikke virker.

Omvendt så vil vi have et iRescuel Kit i computertasken – tænk hvis uheldet er ude, så kan vi da lige så godt forsøge. 149 kroner er ikke meget sammenlignet med en helt ny smartphone, vel?

Produktinformation

  • Produktnavn: iRescue Kit
  • Producent: Hydrosorbent
  • Pris: 149 kroner
  • Mere information her.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Et rigtig godt produkt som alle der er indehaver at en smartphone bør have. Det er en utrolig billig måde at redde en smartphone på, og hvis det mod forventning ikke virker, så er det stadig en meget lille udgift sammenlignet med, hvad der skal betales for en ny smartphone.

About Lars Bennetzen 3823 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?