Rekordstort salg af brugte iPhones

Analyse viser, at salget af brugte iPhones boomer

Lanceringen af iPhone 6 og 6 Plus har sat gang i udskiftningen af iPhones hos de danske forbrugere.

Sparbank Nord har sammen med DBA.dk lavet en analyse på handlen af brugte iPhones på DBA.dk, og den viser, at mængden af brugte iPhones til salg er steget med 200 procent i den sidste måned. 

Lige nu er der således ikke mindre end 4.500 iPhones til en samlet værdi af 13 millioner kroner til salg på DBA.dk alene.

Til sammenligning steg udbuddet af brugte iPhones med sølle 40 procent, da iPhone 5 blev lanceret.

Analysen viser også, at det primært er mænd, der sælger iPhones, hele 73 procent af alle der sælger iPhones på DBA.dk er mænd, om det så bare er fordi de sælger hele husstandens iPhones eller om kvinder beholder deres længere, viser analysen intet om.

Men selvom mængden af iPhones, der sættes til salg, er steget enormt, så er efterspørgslen steget endnu mere, og iPhones er pt. det mest søgte på DBA.dk.

Om det kan betale sig at sælge, må man så gøre op med sig selv. Gennemsnitstiden for at sælge en iPhone er otte dage, og prisen ligger lige nu på 2.895 i gennemsnit.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.