Robotterne er over os

Det er ikke kun sundhed og hjemmeautomation, der boomer på årets IFA-messe. Robotterne har også en stor plads

Robotter på IFA

Rundt om i hallerne på IFA-mesen i Berlin dukkede der flere og flere robotter op, efterhånden som vi gik hallerne tynde. Robotterne strakte sig fra alt lige fra støvsuger-, vinduesvasker- og græsplæneklipperrobotter, til legetøj til børn, og så det nye sorte indenfor robotter – servicerobotter.

Det er pænt store autonome robotter, der kan køre rundt i dit hjem eller kontor holde øje med, hvad der sker, sørge for at du kan deltage i videokonferencer uanset hvor du er, måske overvåge dit hjem, når du ikke er hjemme og meget mere.

Disse robotter så vi i lidt forskellige udformninger, men de havde stort set alle to ting tilfælles. Dels kom de fra Kina, dels havde de et eller andet form for ansigt, måske for ikke at gøre os utrygge i selskab med dem.

Men de er et klart udtryk for, at robotterne bliver en større og større del af vores hverdag. Nu skal vi bare finde nogle praktiske opgaver til dem i hjemmet, så varer det næppe længe, inden vi ser dem for alvor.

About Lars Bennetzen 3880 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?