Robust tablet på vej til Mount Everest

RugGears tablet, RugPad er en solid tablet, og det skal den også være. Senere på året sender vi den nemlig både til Kilimanjaro, Aconcagua for at slutte med en tur til verdens tag, Mount Everest

RugGear er kendt for deres solide produkter. De er bygget til et hårdt miljø, og derfor besluttede vi os her på redaktionen til at give deres nyeste tablet, RugPad, den mest omfattende test, vi kunne komme i tanke om.

Sammen med RugGear har vi derfor indgået et samarbejde med den danske professionelle bjergbestiger Ivan Braun. På hans ekspeditioner senere på året får han RugPad med og vil afprøve den under de mest ekstreme omstændigheder, der kan tænkes.

Lige fra varmen og fugtigheden i Afrika, når han klatrer rundt på Kilimanjaro til den bidende kulde, når han til april 2015 skal bestige verdens højeste bjerg. Vi glæder os her på redaktionen til at modtage meldinger fra ham under turen og læse om, hvordan RugPad klarer sig som følgesvend til en bjergbestiger.

Redaktionens kig på RugPad

Intet vi kan gøre ved RugPad her på redaktionen kan sammenlignes med det, som Ivan vil udsætte den for. Vi har derfor udelukkende kigget på konstruktion, teknologier og specifikationer. Selve testen venter vi med.

En tablet af denne type skal heller ikke igennem vores benchmarks. Den er ikke bygget til hastighed, den skal ikke vise film eller bruges som spillekonsol. Den skal være et hjælpemiddel, et værktøj. Derfor er det som sådan vi har kigget på RugPad.

Lidt om hardwaren

RugPad er en 7” tablet, der kører Android version 4.4.2, har en kapacitet skærm på 1.280 x 800 og har 16GB indbygget hukommelse. Så langt lyder det som en meget almindelig tablet, og selv når vi tilføjer, at den kan bruge simkort og bruges som telefon, så er det ikke noget, der rigtig for alvor skiller sig ud fra de gængse tablets på markedet.

Men vi kigger lige lidt nærmere på den. For udseende alene siger ”solid”. Den er indkapslet i et materiale, der absorberer det meste af en eventuel stødpåvirkning (den kan rigeligt tabes fra almindelig ganghøjde og ned på et betongulv. I vores test betød det intet for RugPad).

Den er også udstyret med et batteri på 6000 mAh, hvilket er omkring 50 procent bedre end de bedste tablets, vi endnu har testet. Det giver den en potentiel taletid på 17 timer og en standby-tid på 320 timer.

RugPad har naturligvis indbygget gps, og herudover er der g-sensor, kompas og gyro. Den er også udstyret med barometer, plads til to sim-kort, og så understøtter den 802.11 b/g og n.

Det indbyggede kamera optager video i 1080p, og som almindeligt kamera kan den levere 8 MP billeder bagpå og 2 MP foran.

Tåler meget

Den er langt fra nogen letvægter. Men en kampvægt på lige over 600 gram, er den også den tungeste tablet, vi har haft fat i. Men det handler ikke om at være let, men om at være robust.

Robustheden ses også i at den er godkendt efter IP-68 standarden, der betyder, at den er støvtæt og kan tåle at være nedsænket 2 meter under vand i 2 timer. Det kræver naturligvis at alle åbninger er lukket forsvarligt, men husk det, og så tåler RugPad det meste, du kan kaste efter den.

Når det kommer til brug, så er RugPad meget standard. Den klarer det meste, vi kaster efter den – den gør det bare ikke specielt hurtigt. Men igen, den er ikke en spillekonsol, den er en arbejdshest.

Vi vil ikke give den en bedømmelse her og nu, vi vil afvente, at Ivan Braun får den med på hans ekspeditioner, og så vender vi tilbage med en endelig dom til næste sommer. Indtil nu kan vi kun sige, at den ser imponerende ud og er meget solid.

 Produktinformation

Produktnavn: RugPad
Producent: RugGear
Processor: MTK MT6589 Quad-Core 1,2 GHz
Skærm: Kapacitiv touch skærm
Opløsning: 1.280 x 720 pixel
Kamera 8 MP bagpå, 2 MP foran
Indbygget hukommelse: 16 GB
Indbygget gps, g-sensor, digitalt kompas
Dual sim-kort
Pris: Set til kr. 5.625 kroner inkl. moms
Læs mere hos distributøren Animal Tech

 

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.