Routertest side 2

Nighthawk-installation – en oplevelse

Helt generelt så har alle fire routere en let installation. De har alle en automatisk grundopsætning der kører, og i de fleste tilfælde virker den fint – men vi oplevede dog problemer.

Vi startede med at installere Nighthawk R7800, dual-band routeren fra Netgear. Vi blev med det samme glade for, at der var et standard netværk med et rimeligt avanceret netværk. Problemet her var dog, at den lille sticker hvor informationen om standardnetværket står, er klistret på plastikindpakningen, og det betyder at den ret let risikerer at blive smidt væk. Nuvel – vi huskede at gemme den i kassen til senere brug.

Vi skulle selv montere alle fire antenner på routeren, og det var som sådan fint nok. Det undrede os, at de var nummererede og skulle sættes på faste pladser på routeren. Men det havde muligvis noget med retningsbestemmelse af signalet at gøre.

Vi fik dog problemer under installationen af denne router. På trods af en god internetforbindelse, så påstod vores test-computer, at der ikke var netadgang, og at de specielle Netgear-apps der følger med, ikke kunne downloades.

Vi måtte frakoble og tilkoble til nettet, og så var problemet løst, men vi var så også røget ud af setup-guiden, og vi måtte så selv sætte routeren op. For os var det ikke noget problem, men det kan virke intimiderende for ikke-netværkskyndige – der er rigtig mange ting man kan gå galt i byen med.

Nighthawk X8 AC5300 (R8500)

Nighthawk X8 AC5300 (R8500)

Den næste router vi installerede var Nighthawk R8500, den store triband-router fra Netgear. Igen var der et godt password til standardnetværket, og denne gang var koden ikke klistret på indpakningen, men sat inden i manualen til routeren.

Antennerne er fastmonterede på denne router, så vi skulle bare sætte strøm til. I princippet er det så samme opsætningsguide som den anden Nighthawk router.

Men denne gang virkede den upåklageligt, og den fik point for at vi kunne vælge en automatisk eller en manual opsætning (vi valgte naturligvis sidstnævnte).

Under opsætningen er der en ret smart funktion. Den tjekker nemlig eksisterende trådløse netværk i nærheden, og tilbyder at hvis nogle af dem er dine, så kan den genbruge de SSID’er.

Vi havde dog visse problemer – for under installationen ville den opdatere firmware og det gik galt. Det så ud til at opdateringen gik galt, routeren ville ikke reagere, men ved at genstarte den, fik vi den til at køre igen, og guiden kørte fint videre. Præcist hvorfor dette skete fandt vi aldrig ud af. Men var da lettede over, at det lykkedes for os at få routeren til at fungere igen.

About Lars Bennetzen 3822 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?