Så er det legetid

De nye minidroner fra Parrot er akrobater på både jorden og i luften

Kunne du tænke dig din egen private drone, men mangler du pladsen?

Frygt ej – Parrot kommer til din redning. De har nemlig sendt to nye minidroner på markedet, Rolling Spider og Jumping Sumo. Det er to højteknologiske robotter, du kan styre via gratis app’en FreeFlight 3 på din smartphone eller tablet.

Parrot Rolling Spider er en kompakt flyvende drone, der skulle være adræt i særklasse. Den kan flyve indendørs og udendørs med høj hastighed og stabilitet, og ved hjælp af de aftagelige hjul kan den køre fra gulv til loft.

Den er efterfølgeren til Parrots tidligere forbrugerdroner og er udstyret med teknologi, der typisk ses på de større droner, vi nævner blot:

Et treakset accelerometer og et treakset gyroskop der måler og analyserer hver eneste bevægelse, dronen fortager, og ved hjælp af autopiloten retter den selv hurtigt op
Et vertikalt kamera (der også kan bruges til snapshots) sammenligner hvert 16. millisekund billeder af jorden med det forrige for at fastsætte hastigheden
Ultralyd analyserer dronens flyvehøjde op til 4 meter. Over 4 meter overtager en tryksensor dette job.

Parrot Jumping Sumo er en kørende drone, som ifølge Parrot kan sænke sig, køre i zigzag og cirkler, lave 90 grader sving og på et splitsekund hoppe 80 cm op i luften eller fremad, og via det indbyggede kamera er du selv med – midt i løjerne.

Den er udstyret med et vidvinkelkamera, som streamer live-video til skærmen på din smartpohne eller tablet, og du kan tage billeder eller optage video, som kan gemmes på en usb-nøgle.

Den kan også udtrykke sine følelser. Når den har det godt og er klar til at lege, lyser dens øjne grønt – hvis der opstår et problem eller irritationsmoment, bliver de røde. Den kan også lave lyde, når du opretter forbindelse til den, når den lander korrekt på sine hjul, eller når den befinder sig i en ubehagelig situation. Klap den på hovedet eller kroppen, og så reagerer den også.

Begge to droner kan købes nu, og den vejledende pris er :

Parrot Rolling Spder: 849 kroner

Parrot Jumping Sumo: 1.359 kroner

Her på redaktionen glæder vi os til at få lov til at teste dem.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.