Så er Skype for Business klar

I dag er så dagen, hvor Microsoft ruller Skype for Business ud til alle Lync-brugere, og det får konsekvenser. Virksomhedernes brugere skal vænne sig til et nyt interface samtidig med at de får adgang til Skypes store kontaktflade

skype for business

Microsoft anslår, at der i dag er over 300 millioner, der bruger Skype, når de skal i kontakt med venner og familie over hele verden. Samtidig er der over 100 millioner brugere af Lync til erhvervsbrug, hvilket dækker over alt lige fra telefoni og møder med lyd og video til deling af dokumenter.

De to platforme smelter nu sammen til Skype for Business, og virksomheder får dermed adgang til det bedste fra begge verdener – den genkendelige brugergrænseflade fra Skype og funktionaliteten, stabiliteten og sikkerheden fra Lync. Microsoft selv fortæller, at Skype for Business er en bedre og mere intuitiv version af Lync som kommunikationsplatform, der automatisk giver brugerne opdateringer og bedre integration i Office 365.

Skype for Business klienten er nu tilgængelig i en testversion, hvilket giver danske virksomheder mulighed for at afprøve den nye version og forberede sig til implementering i hele virksomheden. Skype for Business bliver automatisk udrullet til Office 365 brugere i dag, og kommer i form af en ny klient, ny server og opdateringer til Office 365 oplevelsen.

Niels Kjelstrup, produkt marketing manager, siger: ”Vi forventer, at Skype for Business vil ændre virksomheders måde at kommunikere på og åbne op for et helt nyt publikum bestående af millioner af Skype-brugere, der ligger uden for den normale gruppe af forretningskontakter. Skype for Business forener det bedste fra begge verdener – uden at kompromittere sikkerhed og funktionalitet.

Forretningsfunktioner fra Lync i en Skype brugerflade

Skype for Business udnytter fordelene ved Skype og bibeholder således brugerfladen og de velkendte ikoner til opkald, video og afslutning af samtaler. Og selvom man åbner andre applikationer, kan man stadig se sit aktive opkald i et vindue på skærmen. Samtidig har Microsoft videreudviklet Lync-funktionerne til dokumentdeling og telefoni, så man eksempelvis kan viderestille et opkald ved blot ét klik – frem for de tre klik, som Lync i dag kræver.

Det bliver altså lettere at få kontakt med folk overalt. Lync tilbyder allerede i dag instant messaging og lydopkald til Skype brugere. Skype for Business tilføjer videoopkald og brugerregister, så man nemt kan finde og ringe til Skype-brugere fra enhver pc, tablet eller smartphone.

Eksistende Lync Server-kunder kan drage fordel af de nye funktioner blot ved at opdatere fra Lync Server 2013 til den nye server, der supporterer Skype for Business – uden at skulle investere i ny hardware. Office 365 kunder får adgang til de nye opdateringer ved en automatisk opdatering og kan se frem til stærkere integration i Office, Exchange og SharePoint. Da kommunikation og samarbejde er forretningskritisk, lever sammensmeltningen af Skype og Lync naturligvis op til høje krav om driftsstabilitet, ydelse og sikkerhed.

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?