Sådan beskytter du din mobil mod aflytning

Hvis du gerne vil beskytte din mobil mod aflytning fra efterretningstjenester og kriminelle, så har F-Secure en god nyhed til dig

f-secure freedome

Den finske it-sikkerhedsgigant F-Secure sender deres nye Freedome på markedet. Det er et helt nyt produkt i deres sortiment af sikkerhedsprodukter, og det er bygget til at beskytte dine personlige oplysninger og skjule din færden på nettet – både for it-kriminelle og efterretningstjenester.

De seneste år har budt på en stigning i måder, hvorpå it-kriminelle og efterretningstjenester overvåger og indsamler dine personlige oplysninger, når du er på nettet. Hidtil har forbrugere, med en kritisk holdning til dette, måtte benytte tjenester eller software fra mindre kendte leverandører. Løsninger, som ofte ikke har været særligt brugervenlige og uden garanti for privatliv eller lovlighed.

Nu lancerer F-Secure så Freedome, et produkt, der skulle beskytte mod ufrivillig registrering og indsamling af personlige og private data. Freedome kan også stoppe annoncørers indsamling af informationer om os og vores færden på nettet. Freedome gør det endvidere muligt for brugerne at vælge, hvor i verden deres ip-adresse skal komme fra. Tjenesten samler ingen oplysninger om brugerne, som er 100 procent anonyme – også over for F-Secure.

Overvågning, anonymitet og privatlivsbeskyttelse på nettet er i stigende grad på dagsordenen og skaber velbegrundet bekymring. Edward Snowdens afsløringer har vist, hvordan efterretningstjenesternes overvågning af borgerne er på tværs af landegrænser. Kriminelle stjæler vores private oplysninger og identitet, mens annoncører og mediegiganter som Google og Facebook samler langt flere mængder af informationer om os og vores interesser, end vi aner.

“Vi er blevet vant til at betale for vores digitale livsstil med vores private oplysninger. Og vi accepterer en udbredt overvågning, som vi slet ikke kender omfanget af. Det mener vi er forkert. Vi er en virksomhed som elsker teknologien, og vi tror på et sikkert, åbent og demokratisk internet. Med Freedome tilbyder vi vores brugere kontrol over hvem, de udleverer deres privatliv til”, siger Michael Toftegaard, chef for F-Secure i Danmark og Norge.

Freedome sikrer brugeren:

  1. Krypteret opkobling: Freedome tilbyder en krypteret opkobling til internettet, som sikrer, at ingen uvedkommende kan opfange vores kommunikation samt de steder vi surfer, fordi Freedome benytter VPN-teknik.
  2. Beskyttelse mod registrering og profilering: Når vi surfer på nettet, opsamler cookies informationer om, hvor vi bevæger os, og hvad vi interesserer os for. Oplysningerne bruges af internet sites og apps til at skabe en profil af netop dig. Freedome blokerer denne aktivitet, så annoncører ikke kan få fat på denne information om os.
  3. Fortrolighed over landegrænser: Når vi går ind på et site registrerer det vores ip-nummer, som fortæller, hvor i verden vi kommer fra. Sammen med anden information kan det give annoncører, it-kriminelle og efterretningstjenester et klart billede af, hvem vi er, og hvor vi befinder os. Med Freedome kan man selv få kontrol over hvilket land, det ser ud som, at man surfer fra. Det betyder også, at man kan få adgang til tjenester, som er blokeret i udlandet, selv om man er ude at rejse (f.eks. dr.dk).

Fordi Freedome er en tjeneste, som tager brugernes privatliv alvorligt, indsamler F-Secure naturligvis ingen informationer om brugerne. Man behøver ikke registrere sig og appen henter ingen informationer fra brugerens smartphone eller tablet. Freedome-brugeren er helt anonym – også for F-Secure.

Appen er ekstremt brugervenlig. Der findes kun én knap at klikke på: Tænd eller sluk. Freedome opererer i skyen, hvilket betyder, at den ikke optager plads på telefonen samt altid er opdateret og fungerer, uanset hvilken browser man benytter.

Freedome er allerede tilgængelig for Android og iOS.  Første uge er den gratis at benytte og derefter koster servicen 25,00 kr. om måneden, eller 235,00 kr. for et års abonnement for en enhed (der er yderligere rabat for flere enheder).

En særlig udgave til virksomheder med central styring af politikker på tværs af de mobile enheder, som virksomhedens medarbejdere bruger, er også på vej.
I dag findes Freedome til mobile enheder, men versioner til Mac og pc er ligeledes på vej i år.

Læs mere om Freedome:

freedome.f-secure.com

twitter.com/FreedomeVPN

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?