Sådan bliver din smartphone til en drone

Et projekt på Kickstarter gør det muligt at forvandle din smartphone til en drone som du så kan styre fra en (anden) smartphone

phonedrone

Navnet er PhoneDrone, og tanken er at du kan tage din smartphone og lægge den ned i en drone – dronen mangler så en computer til at styre den, men har i øvrigt alt der skal til. Din smartphone bliver til drones computer, og du skal så bare have en anden smartphone eller tablet til at styre dronen fra.

Den app der skal styre PhoneDrone har forskellige måder at fungere på. Du kan indtaste et flymønster på forhånd, bede den om at køre i ”follow mode”, eller bare styre den via den anden smartphone eller tablet.

Nå ja, når du er færdig med at flyve, kan du samle din smartphone op og folde PhoneDrone sammen.

 

 

phonedrone

Det giver umiddelbart et par fordele – alle billeder din drone tager under flyvningen er med det samme på din smartphone, og opdateringer til din drone sker så snart du opdatere app’en på din smartphone.

Men altså – hvem vil lige placere deres smartphone i en drone? De fleste smartphones koster rask væk 3-6.000 kroner, og indeholder alle vores informationer. Og når med mindre du er superskarp på at styre en drone, så kan du godt forvente at styrte et par gange med den – og kan din smartphone holde til det?

Her på redaktionen synes vi at projektet er spændende, men er ikke sikker på om vi synes det er en god idé – vi er ret glade for vores smartphone.

 

Men altså – projektet kører på kickstarter, og hvis du vil læse lidt mere om det, og måske endda kaste lidt penge efter det, så kan du finde det her.

About Lars Bennetzen 3961 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?