Sådan bliver dit tv eller skærm til et smart-tv

GoAllTV SmartStick er en smart lille HDMI-gadget der i løbet af få minutter forvandler dit tv eller computerskærm til et smart-tv, og så er den ovenikøbet billig

GoAllTv SmartStick

Det er sjældent, at vi ser en gadget, der både er smart, letbetjent, hurtig at installere og som leverer præcis, hvad den lover. Men det er tilfældet med GoAllTV SmartStick, en lille diskret enhed, som du kobler til HDMI-stikket på dit tv eller computeskærm, som derefter bliver til et smart-tv med masser af funktioner.

Umiddelbart er der rigtig mange ting, der fascinerer ved GoAllTV SmartStick. Dels er den udviklet, så den skal være så let at bruge, at alle kan installere og bruge den. Dels er den billig, den er en enhed i sig selv, den kan tilpasses dit behov, og så er den dejlig diskret.

Hurtigt i gang

Det tog os ikke mange minutter at komme i gang med at bruge SmartStick, eller rettere. Faktisk tog det os adskillige timer, men det var fordi vi her på redaktionen tydeligvis havde mistet synet og måske overblikket.

Sagen er den, at SmartStick er ret bred, og hvor den godt kunne kobles til vores 50” plasma-tv, så var der bare ikke plads til at den kunne sidde i vores computermonitor, enten var der et andet kabel i vejen, eller også var HDMI-stikket placeret så tæt op ad en kant, at vi ikke kunne få SmartStick til at sidde ordentligt.

Vi brugte en del tid på at finde en skærm med plads omkring HDMI-stikket, indtil vi kiggede efter i kassen – folkene bag GoAllTv havde tydeligvis set det problem komme. Så nede i den lille æske lå der pænt og nydeligt et HDMI-forlængerkabel.

Bevæbnet med det kunne vi uden problemer koble SmartStick til vores computerskærm og komme i gang med testen.

SmartStick blev koblet til skærmen og strømforsyningen, batterierne sat i den medfølgende fjernbetjening og så var vi ellers klar til at teste GoAllTv SmartStick.

Brugervenligheden dominerer

Fjernbetjeningen var anderledes end de fjernbetjeninger som vi var vandt til fra vores tv, blu-ray-afspiller og for den sags skyld Apple TV. Ikke noget med at skulle bruge et indbygget joystick for at pege rundt på skærmen. Næ nej, i bedste Wii-stil kunne vi pege på skærmen med fjernbetjeningen og på den måde flytte markøren rundt.

Vi kunne også bladre mellem siderne ved at holde ok-knappen ned og trække siden til højre eller venstre. Elegant og enkelt, stor ros til GoAllTv for denne brugervenlighed.

GoAllTv SmartStick er i bund og grund en Android-computer, så når du starter første gang, skal du forbinde SmartStick med din Google-konto (eller oprette en til lejligheden). Du skal også lige koble SmartStick på det trådløse netværk, og derefter bliver du præsenteret for hovedskærmen, der består af 9 præ-installerede apps, blandt andet Netflix, HBO Nordic og DR TV.

GoAllTv SmartStick

Eller rettere, det er kun genveje til disse apps. Første gang du klikker på dem, bliver du sendt til Google Play for at installere den fulde app på din SmartStick. Det går hurtigt og smertefrit, og det tager ikke længe inden du er klar til at streame tv til din skærm.

Når det nu er en Android-computer, du har koblet til dit tv, får du en række frihedsgrader, som du ellers ikke finder. Du kan installere apps fra Google Play, også apps der ikke er genveje til fra starten af – du bestemmer helt selv, hvor mange du ønsker på dit nye smart-tv.

Hvis du går helt amok og kommer til at mangle plads, så kan du altid udvide lagerkapaciteten på SmartStick ved at sætte et micro-usb-kort eller lignende til den.

Du kan også tjekke din mail via SmartStick, og ikke kun din Gmail. Der er rig mulighed for at sætte pop3 eller Imap-mail-konti op, så du kan snildt tjekke din mail på dit nye smarte tv (eller skærm).

Skulle du høre til blandt de mange, der bare ikke kan leve uden adgang til Facebook, Twitter eller måske LinkedIn, ja så kan du let installere de apps på SmartStick, der giver dig adgang til de tjenester.

Efter vi havde testet GoAllTv SmartStick måtte vi erkende, at dette produkt både er let at bruge, har masser af muligheder og virkelig gør hvad det påstår at det gør – det forvandler dit tv eller computerskærm til et smart-tv.

Opsamling

Der er ikke meget at sætte en finger på i vores test af GoAllTv SmartStick. Vi kunne måske godt tænke os muligheden for at den ikke hele tiden skal være sat i en stikkontakt, men omvendt, at udstyre den med batteri vil næppe gøre den mindre eller mere elegant.

Vi kunne godt tænke os, at den understøttede 802.11ac og ikke kun b, g og n som tilfældet er i dag. Men mon ikke vi ser det i næste generation af dette smarte produkt?

Vi er begejstrede over SmartSticks fleksibilitet, alt hvad vi kan downloade fra Google Play, kan vi afvikle på den. Det er også dejligt, at den er så let at betjene, og ikke mindst at vi kan tage den med og forvandle tv’et i sommerhuset, på hotellet og på båden til et smart-tv uden vi skal ud og investere flere tusinde af kroner.

Produktinformation

 • Navn: GoAllTv SmartStick
 • Producent: GoAllTv
 • Operativsystem: Android 4.4 med EPTV Android
 • Understøttede videodekodere: Mpeg 1/2/4.H264, VC-1, Divx, Xvid, RM8/9/10, VP6
 • Understøttede videoformater: MKV, TS, TP, M2TS, RM/RMVB, AVI, MPG, VOB, DAT, ASF, TRP, FLV
 • SoC: RockChip RK3066
 • CPU: Dual Core ARM
 • GPU: MALI400
 • Ram: 1 GB DDR3
 • Lager: 8 GB Flash (opgivet 6 GB tilgængelig)
 • Wi-Fi: 802.11 b/g/n
 • Bluetooth: 4.0
 • Vægt: 39 gram
 • Dimensioner: 11 x 5 x 1 cm
 • Pris: Set til 750 kroner
 • Mere information hos GoAllTv

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%Tech-Test-wide-RGB-gold_small

Et skønt produkt. Det er let at bruge, superlet at installere og det virker bare første gang. At det ikke kun er et tv-produkt, men også et sted vi kan tjekke mails, surfe på nettet og gå på Facebook tæller kun op i vores bedømmelse. Vi glæder os allerede til version 2.

About Lars Bennetzen 4130 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.