
Det er en rigtig spændende oplevelse at klikke ind på Check Points World Cyber Map. Det hele starter pænt som et – lidt fladt – verdenskort og så pludselig sker der noget. Et gult ikon dukker op i et land, og der bliver tegnet en streg over til et andet land, hvor den ender i et rødt ikon.
Kortet bliver hurtigt forvandlet til noget der ligner et militært kort, hvorfra angreb og nedslag vises – og faktisk er det ret skræmmende.
For Check Points World Cyber Map viser løbende, hvordan cyberangreb finder sted. Check Point, der hører til blandt giganterne indenfor it-sikkerhed, har en database, der indeholder over 250 millioner adresser, som analyseres for bot-angreb. Den indeholder også mere end 11 millioner malwaresignaturer samt over 5,5 millioner inficerede websites, og databasen, ThreatCloud, identificerer millioner af malwaretyper hver eneste dag.
Det er ret fascinerende at sidde og holde øje med kortet, og efterhånden som du sidder og kigger på kortet, finder du ud af, at der er en lang række informationer, du kan trække ud af kortet.
Blandt andet viser kortet:
- Top 10 over lande, hvor angreb strammes fra
- Top 10 over lande, som angribes
- Typen af angreb
- Daglige totaler over angreb
- Landespecifikke data, som viser gennemsnit af inficeringer og de mest almene typer i løbet af ugen og/eller måneden.
Jo længere man sidder og studerer kortet, jo mere skræmmende og fascinerende bliver det. For det viser ret hurtigt både størrelsen på angreb og hastigheden hvormed de finder sted på globalt plan.
Men det kan også være beroligende for os der bor i Danmark, for et klik på Danmark viser, at vi ligger meget lavt, når det kommer til infektionsraten. Men ud af dem, der rent faktisk ender i Danmark, er så bot-nets og folk, der surfer over på hjemmesider med ondsindet kode.
Kortet viser også hele tiden hvilken trussel, der er, der her og nu angriber, og det giver et godt overblik over hvad det er, der rører sig indenfor cybertrusler.
Om ThreatCloud World Cyber Threat Map
Kortet drives af Check Points ThreatCloudTM, som samler data fra et stort netværk af sensorer og fra Check Points eget research team. Derefter distribueres data til Check Points kunder, så de holdes opdateret om trusler og angrebstrends. Kunderne kan bruge denne information til proaktivt at forbedre deres beskyttelse mod bots, APTs og andre former for malware. Det er dermed det første samarbejdende netværk til at bekæmpelse af cyber-kriminalitet
Se kortet her.