Sådan overlever din smartphone sommeren

Den danske sommer kan være lunefuld, og det kan være udfordrende at have din uundværlige smartphone med dig altid. Men Sony Mobile har fremstillet nogle gode råd og tips til, hvordan din smartphone kan overleve sommeren

mobil og regn

For rigtig mange danskere er deres smartphone blevet en følgesvend, der aldrig er ret langt væk. Men det betyder også, at den risikerer at blive udsat for rigtig mange forskellige miljøer henover sommeren – lige fra superhøj varm til vand og støv.

Det er ikke noget, din smartphone normalt er specielt glad for, men der er hjælp at hente. Sony Mobile har kigget lidt på, hvad din smartphone kan risikere at komme ud for i løbet af en sommer, og har nogle gode råd til, hvordan du kan beskytte den.

1: Varmen

Varme er godt, bare ikke for batteriet i din smartphone. Derfor skal du passe på med at din smartphone ikke ligger i direkte sollys for længe ad gangen. Sørg for at den kommer ind i skyggen, og pas på med at havde den for tæt på kroppen – din krop udskiller nemlig også ret meget varme. Så hold den i en løssiddende lomme eller i et hylster, hvis den skal med på løbeturen.

2: Vandet

Der findes en del smartphones, der er vandtætte, og de overlever uden problemer både regn og nogle også at blive tabt i vand. Men desværre er det ikke alle smartphones, der er vandtætte. For dem er der stor forskel på, om vandet kommer fra oven som regn, eller fra havet, en pool eller toiletvand.

Saltvandet og klorvand er en dødsdom for de fleste smartphones, så hvis du tager din smartphone med til vandet, så sørg lige for at den ligger i et vandtæt hylster.

Hvis det er ferskvand, din smartphone bliver udsat for, så skynd dig at tage batteriet ud (hvis det er muligt – flere og flere smartphones tillader det desværre ikke) og læg det til tørre. Hvis du har været forudseende at købe et redningskit, som det vi tidligere har testet (http://tech-test.dk/red-den-druknede-smartphone/), så brug det med det samme. Ellers så kontakt din forhandler og få ham til at tjekke, om alt er helt tørt, inden du sætter batteri i igen.

Hvis du ønsker at tale i telefon i regnvejr, så brug et headset – så undgår du, at din smartphone bliver våd.

3: Støv og stød

De smartphones, der er vandtætte, er også godt beskyttet mod sand og støv, men igen – alle de smartphones, der ikke er vandtætte, har ikke samme fordel. Derfor skal du passe på, når du har den med til stranden eller måske på en af sommerens festivaller. Det kan være en fordel at give den en bumper eller cover, det kan hjælpe til at beskytte den mod ridser og skader på skærmen, og hvis du skal havde den med på steder, hvor det støver meget, så er et vandtæt hylster en gode ide.

Rigtig god sommer, og husk nu at slukke for din smartphone, når du er på ferie-  du er jo afsted for at slappe af og nyde livet.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3897 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?