Samme tastatur til flere enheder

Logitech har lige sendt et tastatur på gaden, der kan forbindes til op til 3 enheder ad gangen. Skøn ide, men tastaturet mangler lidt i udførsel

Vi vidste ikke, at vi manglede det – men det gjorde vi altså. Tastaturet der kan forbinde sig til op til tre enheder på en gang.

Ideen er faktisk rigtig god. Du kan sidde og skrive på din computer, og hvis du får brug for at sende en sms fra din smartphone, så skal du bare dreje en knap, og vupti så er tastaturet koblet til din smartphone.

Eller hvis du har brug for at notere noget på din tablet – ja så er det også muligt, og tastaturet virker både til Windows, Mac, Android og iOS.

Der er ingen tvivl om, at vi var begejstrede over ideen, og vi glædede os rigtig meget til at afprøve tastaturet med det mundrette navn Bluetooth Multi-Device Keyboard k480.

Let installation

Da vi pakkede tastaturet ud, blev vi i første omgang lidt overraskede. Ud fra de pressebilleder vi indtil videre havde set, var der ingen tvivl om, at Logitech havde sigtet på Mac-brugerne. Men normalt når vi snakker om produkter til Mac, så er det også produkter, hvor der er gjort rigtig meget ud af designet.

Det er muligvis også tilfældet med k480, men ikke til det bedre. Det ligner et legetøjstastatur, både i farver og materialevalg og er ikke noget, vi umiddelbart synes klæder hverken vores iMac eller Samsung Smartphone.

Selve installationen gik dog dejlig let. Pak tastaturet ud og tænd for det. Alt, du så skal gøre, er at klikke på den knap, der indikerer om det er en iOS eller en Windows/Android-enhed, du vil forbinde tastaturet med.

Gentag denne øvelse hvis du vil forbinde til smartphone og/eller tablet, og så er du klar.

Virker fint

Logitech skal have ros for, at det virker. Vi oplevede absolut ingen problemer, når det handlede om at bruge tastaturet sammen med flere forskellige enheder, og det var dejligt at kunne skrive sms’er på et rigtigt tastatur.

Tastaturet får også roser med på vejen når det handler om stabilitet. Tastaturet er relativt tungt og er udstyret med nogle gummifødder, der gør, at det virkelig står fast. Vi har på andre tastaturer oplevet, at de godt kan skride, når man arbejder på dem. Men det sker under ingen omstændigheder med k480.

Dårlig ergonomi

Men så stopper roserne også der. For der er problemer med tastaturet, der gør, at vi aldrig vil have dette som vores primære tastatur. Blandt andet så har det en ret høj kant, der hvor hånden skal hvile. Det betyder, at du hele tiden skal sidde og løfte din hånd, når du arbejder, og i længden bliver det trættende. 

Det ville have været rart, hvis tastaturet havde været skråtstillet som de fleste andre tastaturer, så vi havde kunnet arbejde uden at få ondt i hånden.

Samtidig har det et problematisk anslag. Det føles nærmest som om tasterne skraber imod. De føles klart træge, og så er de ret tunge at presse ned. Det medfører også, at tastaturet ikke er behageligt at bruge i længden.

Endelig er der spørgsmålet om larm – ja du hørte det, larm. Når du skriver på tastaturet, lyder det næste som de gamle skrivemaskiner, hvor du kunne høre hvert eneste klik.

Opsamling

Vi er vilde med ideen bag dette tastatur. Det er helt rigtigt set, at vi har brug for et tastatur, hvor vi let kan bruge det til forskellige enheder.

Men tastaturet for altså ikke mange point for udførsel. Materialevalg, udformning, anslag og størrelse er alt sammen problematisk. Vi fik hele tiden fornemmelsen af at det var et billigt produkt, vi sad og arbejdede på, og det var ingenlunde tilfældet.

Så Logitech – se lige at komme op i gear, og tilbage til den gang I faktisk producerede gode og gedigne tastaturer. 

 Produktinformation

Navn: Bluetooth Multi-Device Keyboard k480
Producent: Logitech
Fås i sort og hvid
Bluetooth rækkevidde: Op til 10 meter
Batterilevetid: Op til to år
Højde: 20 mm
Bredde: 299 mm
Dybde: 195 mm
Vægt: 802 gram
Pris: Set til 430 kroner
Mere information hos Logitech

 Bedømmelse

Samlet vurdering 35%

Logitech får point for ideen bag tastaturet, men det nytter ikke noget at tastaturet har en problematisk ergonomi, skæmmer vores skrivebord og larmer, så det ikke er til at holde ud.

About Lars Bennetzen 4202 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.