Sega siger farvel til konsollerne

Farvel siger en japansk spilgigant til et marked, man længe har forsøgt at tjene penge på

sega

Når Sega siger farvel til 300 medarbejdere i den nære fremtid, er det samtidig farvel til en æra, som spilproducenten har været med til at skabe.

Sega nedlægger sin afdeling i San Francisco og laver en fuldkommen omstrukturering ifølge MCV. Med afskedigelsen af medarbejdere og nedlægningen af San Francisco-afdelingen, lukker Sega for deres aktiviteter på konsolmarkedet, hvor man ikke formået at tjene penge. Selv om Alien: Isolation var en sællert endte det samlede resultat i minus på grund af Sonic Boom: Rise of Lyric og Shattered Crystal, der begge fik elendige anmeldelser.

Segas lancerede deres første spilkonsol, Master System, i 1985, men i 2001 valgte firmaet at fokusere udelukkende på udvikling af spil efter at have produceret seks spilkonsoller. Årsagen var kundernes manglende opbakning til Sega Dreamcast. Siden da har Sega forsøgt at klare sig som spilproducent, der udviklede spil til PC og konsoller, men dårlige salgstal, ofte som følge af elendige anmeldelser af spil, har fået Sega til at fokusere udelukkende på PC og mobile enheder, da virksomheder mener, at det er her, man kan tjene penge.

Del artiklen på

Kommentar til artiklen?