Sej lille tablet

Asus Memo Pad 7 giver dig forbløffende mange hestekræfter for ganske få penge – og så har den grafiske brugergrænseflade fået en markant overhaling, Tech-Test er begejstrede

En tablet på 7” ville nok få betegnelsen en phablet mange steder. Men Memo Pad 7 kan ikke ringe, så i vores verden er den en ægte tablet – om end med den mindste skærm, vi endnu har set.

Det ændrer dog ikke på, at Memo Pad 7 har formået at imponere os under testen, både med en fortrinlig ydelse og med de mange spændende funktioner, som Asus har givet deres lommetablet.

Det første der er meget tydeligt – bortset fra den ringe størrelse – er brugergrænsefladen, som er markant anderledes end hvad vi er vant til fra andre tablets, Asus ZenUI. Designet på alt lige fra ikoner til de indbyggede programmer er blevet ændret en anelse. Asus selv mener, at de er blevet mere enkle og intuitive, hvilket naturligvis altid er en smagssag.

Samtidig har Asus satset på at gøre ZenUI så hurtig som muligt, og der er ingen tvivl om, at det er lykkedes for dem til topkarakter. Det er virkelig en skøn oplevelse at arbejde med Memo Pad 7. Den reagerer lynhurtigt, og at bladre mellem skærmbilleder går fuldkommen flydende.

Mange nyheder i softwaren

Asus har virkelig lagt sig i selen med ZenUI, og vi skal ikke forsøge at komme ind på alle de ændringer og forbedringer, som systemet har fået.

Vi vil dog lige dvæle lidt ved, at Asus har gjort rigtig meget for at gøre Memo Pad 7, via ZenUI, til en meget social tablet.

De har indført nye chat-platforme, Omlet Chat, der gør at du kan chatte med venner både enkeltvis og i grupper uanset hvilken enhed, de bruger, den understøtter både Android og iOS og kan sende beskeder til mange forskellige enheder samtidig.

Det samme gælder deres Share Link funktion, hvor du kan udveksle filer med andre enheder når du ikke er på lokalnettet eller på telefonnettet. Uden at Asus selv skriver det, så gætter vi på at det er Bluetooth der bliver brugt til filudvekslingen.

Der er også kommet funktionen Party Link med, og med den udveksles billeder med det samme mellem folk der har Share Link installeret, og som er sat op i grupper.

Flot skærmbillede

Skærmens størrelse sætter en naturlig begrænsning for opløsningen, men Asus har alligevel formået at få en skærm på 1280 x 800 pixels i HD. Pixeltætheden er på hele 216 pixels pr. tomme (ppi).

Skærmen giver et superflot billede, klart, skarpt og med en god betragtningsvinkel. Asus lover også, at det er forsynet med anti-fingeraftrykbelægning. Det kan vi dog ikke få til at passe. Det tager præcist 1 minut for os at sætte fedtfingre på skærmen, så den holder altså ikke nogen steder.

Der er en meget hurtigt skærmopdatering, faktisk målte vi helt op til 19,22 fps i 3D, hvilket er mere end rigeligt til at spille alle de spil, vi kunne komme i tanke om. Vi oplevede dog heller ikke, at der var hakker i grafikken.

Ikke alt er rosenrødt

Asus Memo Pad 7 klarer sig fortrinligt i vores benchmark. Faktisk får den topscore i rigtig mange af testene, hvilket er imponerende for en tablet til lige omkring 1.200 kroner. Men der er altså nogle roser på tornene.

Memo Pad 7 har en udfordring med at holde netforbindelsen. Vi oplevede flere gange under testen, at den mistede forbindelsen til netværket og havde svært ved at logge på igen. Det var specielt udpræget, når den vågnede op efter dvale, hvor den skrev, at netforbindelsen var mistet (naturligt nok). Der var så kun knappen ”annuller”, vi kunne klikke på, og den virkede ikke. Vi måtte klikke på ”hjem” knappen for at komme ud af den dialogboks, og så havde Memo Pad i mellemtiden genfundet netforbindelsen.

En anden ting der irriterede os, var ”tænd/sluk”-knappen. Den er placeret, så det føles, som om den sidder på undersiden af tabletten. Det gør det faktisk lidt besværligt at komme til at betjene den, og under vores test blev vi aldrig gode til at få fanget den lille knap.

Opsamling

Den samlede vurdering er meget positiv. Ydelsen er fantastisk og prisen er lav, Memo Pad er pæn og grænsefladen er spændende med mange gode funktioner.

Vi var i starten lidt skeptiske over en tablet på 7”, men vi kom hurtigt til at holde af denne størrelse. Stor nok til at man ikke tror, at det er en telefon, lille nok til at kunne være i en inderlomme og med en skærm, der er god nok til at spille på.

Vores eneste større skuffelse er kameraet. 2 MP kamera på bagsiden og 0,3 MP foran er bare ikke godt nok længere. Vi skal helst op på en 5 MP før det batter.

 Produktinformation

Navn: Asus Memo Pad 7
Skærmstørrelse: 7”
Skærmopløsning: 1280 x 800 pixels
Skærmtype: IPS
Processor: 64-bit Intel Atom Z3745. Quad-core op til 1,86GHz
Lager: 16GB indbygget
Netværk: 802.11 b/g/n
Bluetooth: 4.0
Webcam: 2 MP bagpå, 0,3 MP foran
Batteri: Li-polymer 15 Wh.
Dimensioner: 189,3 x 113,7 x 9,6 mm
Vægt: 295 gram
Pris: Set til kr. 1.180 kroner
Mere information hos Asus

 Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Asus Memo Pad 7 er en skøn tablet. Hvis det ikke var fordi kameraet er relativ dårligt, at den mister internetforbindelsen fra tid til anden – og har svært ved at komme tilbage igen – samt at tænd/sluk-knappen sidder placeret tåbeligt, så ville den score helt i top. Som det er nu, må den ’nøjes’ med 90 procent.

Vi overvejer dog seriøst at skifte vores 10” tablets ud med et par stykker af Memo Pad. 

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.