Sej tablet fra Panasonic

Mini Toughpad er en kraftfuld alt-i-én følgesvend for mobile medarbejdere

Fra Panasonic er der nu dukket en helt ny tablet op rettet mod folk, der har brug for at kunne tage den med i hårde miljøer. Det er en 5″ tablet med data- og talefunktionalitet, og den kommer i to udgaver: Toughpad FZ-E1 med Windows 8.1, og Toughpad FZ-X1 med Android. De er lavet til at holde med et robust ydre, lang batterilevetid, og så er de i følge Panasonic udviklet for at være lette at bruge, hvilket gør dem til den ideelle følgesved for mobile medarbejdere i fx transport- og logistikbranchen, den offentlige sektor samt redningstjenester, forsyningsselskaber, detailhandel, produktion og luftfartsindustri.

Tre meters fald – intet problem

De robuste tablets fra Panasonic kan ifølge pressemeddelelsen fra Panasonic modstå et fald på tre meter, ekstreme temperaturer og endda nedsænkning i vand. De er udstyret med en krystalklar HD touch-skærm med anti-genskinsbelægning, som gør den let at aflæse i høj solskin. Med en kraftfuld Qualcomm® Quad Core-processor håndteres både de nyeste applikationer og en bred vifte af business konfigurationsmuligheder med lethed.

Toughpad FZ-E1 og Toughpad FZ-X1 kan modstå fald på et betonunderlag fra tre meters højde. Det vil sige, at de to tablets lever mere end rigeligt op til MIL-STD-810G-certificeringskrav. Begge enheder er også IP68-certificeret, hvilket betyder, at de er forseglet mod støv og er vandtætte ned til 1,5 meter i op til 30 minutter. Enhederne fungerer i temperaturer fra -20° til 60° takket være et indbygget varmelegeme. Begge enheder er testet for deres modstandsdygtighed over for stød, vibrationer, højde og ekstrem fugtighed.

De robuste tablets er designet med målgruppen for øje. Multi-touch-skærmen (1280 x 720) tillader brugen af både fingre, hansker eller pen. Den omfatter en regn-sensorfunktion, der giver mulighed for enkelt-touch-brug – selv i øsende regnvejr. Udover et 8MP-kamera med lys LED blitz og et 1.3MP-frontkamera tilbyder enhederne flere konfigurationsmuligheder, såsom en integreret 1D/2D stregkodelæser og en gadget expansion-facilitet, som gør det muligt at skræddersy enheden til virksomhedens behov. Programmérbare funktionsknapper gør det let at tilpasse enheden med genvejstaster til foretrukne programmer.

Begge modeller vil være tilgængelige med tale og data via 4G LTE /3G/GPRS og kommer med følgende standardfunktioner:  

Integreret Micro USB-port
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Near Field Communications (NFC)
Standalone GPS
Bluetooth v4.0 (klasse 1)

 Den præcise GPS er ideel til feltarbejdere, der kræver navigation i køretøjer med stor nøjagtighed.

For at sikre tydelig tale via enheden fra for eksempel byggepladser og ved motorstøj, er enhederne udstyret med tre mikrofoner til intelligent støjreduktion og to fronthøjttalere, som kan nå en forbløffende volumen på 100 dB. Det sikrer, at din stemme kan høres tydeligt selv på meget støjende byggepladser.

Pris og tilgængelighed

Begge tablets kan kun bestilles på projektbasis i Norden. Panasonic Toughpad FZ-X1 (Android TM) kan bestilles nu fra €1.385 eksklusive moms. Panasonic Toughpad FZ-E1 (Windows Embedded 8.1 Handheld) vil være klar til bestilling fra november til en vejledende startpris på €1.428 eksklusive moms. 

Nøglefunktioner for Toughpad FZ-E1 og Toughpad FZ-X1

Styresystem:
Toughpad FZ-E1: Windows Embedded 8.1 Handheld
Toughpad FZ-X1: Android 4.2.2
Processor
Toughpad FZ-E1: Qualcomm® Snapdragon MSM8974AB 2.3GHz Quad Core
Toughpad FZ-X1: Qualcomm® Snapdragon APQ8064T 1.7GHz Quad Core
Robust holdbarhed: 
MIL-STD-810G-certificeret; testet for tre meter fald til beton. IP68-certificeret; fuldt forseglet design mod støv og vand og temperaturer på -20°C til 60°C
Design: 
o30.9mm/1.2-tommer tykkelse (standard konfiguration)
Batteritid: 
Fuldt opladt standardbatteri tilbyder en standbytid på op til 1.000 timer, 23 timer taletid og op til 14 timers uafbrudt adgang til data afhængig af brugsforholdene. Med den nye hot swap-batterifunktion kan tabletten benyttes næsten uafbrudt
Klar og stærk skærm: 
o5-tommer anti-reflekterende HD (1280 x 720) LCD-skærm med høj følsomhed og 10-punkts multi-touch. Skærmen har en funktion, som gør det muligt at navigere med handsker –selv i regnvejr
Storage og hukommelse: 
o32 GB flash memory med 2GB RAM og micro SDXC card slot (max. 64GB)
Konnektivitet & I/O: 
o4G LTE/3G/GPRS (tale and data); standard Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, standalone GPS, Bluetooth® v4.0 (Class 1) and micro USB 2.0; valgfri integreret 1D/2D stregkodelæser
Kamera: 
o8MP kamera med autofokus og LED lys samt 1.3MP frontkamera
Sikkerhed: 
FIPS 140-2 Level 1 compliant
Garanti: 
Toughpad FZ-E1 og Toughpad FZ-X1 er støttet af branchens mest omfattende tre års garanti og kundesupport

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.