Sig pænt dav til Obox

Kinesisk firma har benyttet CES til at demonstrere deres nye spilkonsol, der også bliver lanceret i vesten

Obox

Kineserne er gode til at kopiere …

Mød Obox. Nej, der skulle ikke stå Xbox. Kinesiske Snail Games, der er forholdsvis kendte for deres browserbaserede MMOer, har taget springet ind i hardwaremarkedet med deres nye Android-baseret spilkonsol, Obox.

Designet, og ikke mindst navnet, minder om Microsofts Xbox 360 med et touch af Alienware, men Snail Games har til gengæld bøffet Oboxens hardware op i forhold til Microsofts konsol.

Obox har en Nvidia Tegra X1 processor, 4 GB RAM, og konsollen kommer i forskellige udgaver, hvor lagerenheden består af 500 gigabytes til 4 terabytes. Ligesom en PC vil du kunne opgradere Oboxens hardware for at fremtidssikre den. Konsollen vil samtidig understøtte 4K-grafik og 3D.

Oboxen udkommer i 2. kvartal i Kina, mens USA og Mexico kan opleve Obox i tredje kvartal. Snail Games har endnu ikke annonceret priser for de forskellige udgaver af konsollen, men The Verge citerer en repræsentant for firmaer, der siger, at prislejet vil ligge mellem $ 99-499.

Prisen i sig selv er interessant, fordi Snail Games lover en konsol, der kan køre 4K-grafik og 3D for under $ 100, men hvorvidt konsollen bliver en succes i andre lande end Kina, vil tiden vise. Én ting er sikkert, Snail Games får en udfordring på det globale marked, hvor konsolkrigen er i fuld gang. Obox skal kunne overbevise forbrugerne om, at en Android-konsol har eksistensberettigelse gennem et stort antal spil og massiv markedsføring. Konsolmarkedet har en stor kirkegård for fallerede forsøg som Jaguar, Dreamcast og Neo Geo.